Dit zijn een aantal leuke mountainbikeroutes in Nederland

Lekker in de buitenlucht zijn terwijl je fietst door bossen, modder, heuvels en plassen. Je kan het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf maar wil. Doe je even een blokje om of doe je liever hele lange tochten? Het kan allemaal, je moet alleen even je weg erin vinden wat jij het fijnst en leukst vindt om te doen. Dit zijn een aantal mountainbikeroutes voor de liefhebbers van de wat langere tochten. 

Schoorlse Duin (Alkmaar)

In de prachtige natuur van Alkmaar zit een superleuk en lang mountainbikepad. De route is 47 kilometer lang en gemiddeld doen mensen er drie en een half tot vier uur over. Je komt door prachtige natuur, zo kom je eerst door een prachtige heide met daarbij een uitkijktoren. Hier kan je even lekker pauzeren en genieten van het uitzicht. Je komt zelfs even langs het strand! Na het strand kom je in een gebied met een aantal kleine heuvels.

Gravelpad Veluwezoom (Groenendaal)

Deze route is voor de echte doorpakkers. De route is maar liefst zeventig kilometer lang en gemiddeld wordt er vijf tot wel zes uur over gedaan. Je rijdt door prachtige natuurgebieden met af en toe wat obstakels en bruggen.

Amerongse berg (Elst)

Voor de wat minder ervaren mountainbikers onder ons is hier een route van veertien kilometer, gemiddeld wordt hier een uur over gedaan. Het is wederom een supermooi bos en na elf kilometer staat er een waterkraan waar je even rustig kunt pauzeren. 

Rollercoaster (Hilversum)

Hilversum staat natuurlijk bekend als de mediastad van Nederland, maar Hilversum heeft ook erg mooie natuurgebieden waar je heerlijk kan mountainbiken. Deze route is 23 kilometer en wordt gemiddeld in een uur of twee gereden. Je komt langs water en er zijn een aantal spannende bochten en heuvels aanwezig!