Deze kaarten kan je gratis voor je Garmin downloaden

Bij veel outdoor sporten en andere activiteiten is een GPS of een kaart erg belangrijk. Of het nou is om veiligheid om niet verdwaald te raken of dat je een specifieke route begaat, het is handig om dit bij je te dragen. Met veel kaarten van Garmin kan je navigeren en ook wandelpaden zien. Meestal betaal je wel iets om deze kaarten up-to-date te houden, maar wist je dat je deze zelfs gratis aan kunt schaffen? Voor Garmin kaarten gratis downloaden ben je hier aan het juiste adres.

Wat kun je met een Garmin?

Met een Garmin kan je jouw prestaties bekijken. Hierdoor kan je goed bijhouden hoe jouw wandel- of fietstocht gaat. Welke prestaties houdt een Garmin bij? Denk aan zaken als jouw hartslag tijdens een outdoor workout, de afstand, snelheid en bovendien de route die je hebt afgelegd. Een Garmin bevat ook een GPS hierdoor kan je goed bijhouden waar je langs moet.

Gratis kaarten

Om bepaalde kaarten te krijgen of up te daten moet je vaak een prijsje betalen, maar voor de fietsers en wandelaars die dit gratis willen is er Openstreetmaps. Deze kaarten worden al door veel mensen gebruikt en worden ook vaak geüpdatet. Deze maps kunnen in bijna alle Garmin GPS-apparaten gebruikt worden.

Belangrijke punten

Kijk of je de goede kaarten voor jouw activiteit hebt gedownload en kijk van te voren of jouw Garmin genoeg ruimte heeft voor deze kaarten. Je kunt met Openstreetmaps gemakkelijk een gebied of land selecteren en alleen deze routes en kaarten downloaden. Hierdoor raakt je Garmin minder snel vol. Naast Openstreetmaps zijn er ook verschillende andere kaarten. Denk aan openfietsmap.nl en BBBike.org.