Zo gebruik je Google Flights

Dé perfecte vlucht vinden kan een moeilijke opgave zijn. Gelukkig bestaat er iets als ‘Google Flights’ waardoor je gemakkelijk door alle vluchten kan filteren. Je kan filteren op dingen als veel beenruimte, hoeveelheid bagage, tussenstops, prijzen en zelfs de CO2-uitstoot. In dit artikel lees je hoe je Google Flights gebruikt.

Reizen

Je kunt op verschillende manieren zoeken met Google Flights. Bij de tab ‘reizen’ kan je beginnen met specifieke zoekopdrachten dit kunnen bijvoorbeeld bestemmingen of bezienswaardigheden zijn. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor vluchten, maar ook om de toeristische trekpleisters van jouw (toekomstige) vakantiebestemming te vinden.

Verkennen

Als je op het wereldbolletje klikt kan je ‘verkennen’. Wanneer je jouw luchthaven van vertrek invult kan je alle vluchten zien die je vanaf hier kan maken. Als je nog geen vakantie bestemming hebt gevonden kun je gemakkelijk hier inspiratie opdoen.

Aanraders

Als je eenmaal een gewenste locatie hebt gevonden kun je hier de populairste bezienswaardigheden bekijken. Hier staat ook een klein tekstje over de plaats die je gaat bezoeken. Als je de kaart aan de zijkant van het scherm verplaatst en dan klikt op ‘lijst updaten’, kan je direct van de geselecteerde omgeving de bezienswaardigheden zien.

Vluchten

Op de pagina ‘vluchten’ van Google Flights begint het echte werk. Hier kan jij filteren op elk aspect dat een vlucht te bieden heeft. Op deze tab is alles enorm overzichtelijk en is het boeken van een vlucht makkelijker dan ooit. Als je in deze tab je datum aangeeft kan je zelfs zien op welke dag je het goedkoopste kan vliegen, daardoor kan je de voordeligste vluchten vinden.

Hotels & Vakantiewoningen

En dan heb je eindelijk je vlucht geboekt. Nu nog een plek om te slapen. Kies je voor een hotel of vakantiewoning? Gelukkig kan je beide opties bekijken op Google Flights. Ook hier is er geen gebrek aan uitgebreide filters die jou helpen met de zoektocht naar de perfecte slaapplaats.