3x Beste Sawyer Waterfilters

Tijdens een (meerdaagse) outdoor survivaltocht is een waterfilter een onmisbaar item. Genoeg water drinken is enorm belangrijk, al helemaal tijdens een trektocht. Meerdere loodzware water flessen meetillen kan een grote last zijn bij een actieve outdoor activiteit, als je wat verder van de bewoonde wereld bent kan je niet telkens je lege fles vullen. Gelukkig zijn er ook verschillende waterfilters die het mogelijk maken om op een veilige manier water uit een rivier te drinken. In dit lijstje worden een aantal verschillende waterfilters van het merk Sawyer uitgelicht. Bekijk hier de top 3 beste Sawyer waterfilters.

3x Beste Sawyer waterfilters

Sawyer Miniwaterfilter

Het miniwaterfilter is de meest compacte waterfilter van Sawyer. Ook weegt deze maar 65 gram, perfect voor jouw survivaltocht dus! Je kunt de waterzak van 500 milliliter op rollen om meer plek in je rugzak te maken.

Sawyer Waterfles

Dit is een filter dat dezelfde werking heeft als het vorige filter. Het enige verschil is dat je het ongefilterde water uit de bron direct in een drinkfles kan doen. Hier schroef je het filter op. Zo kan je gemakkelijk gefilterd water uit een fles drinken. Het is wel belangrijk het reservoir goed af te spoelen voor gebruik.

Sawyer Waterfilter

Deze grote zak van Sawyer gaat erg lang mee. Bij deze set krijg je een waterfilter, reinigingsspuit, 2 knijpzakken van 1 liter, 1 hydration pack adapter, 1 gravity tube en 1 mesh zak. Door de twee zakken van 1 liter kan je veel water tegelijk filteren.

Waarom is een waterfilter zo belangrijk?

Een waterfilter filtert viezigheid, schadelijke stoffen en bacteriën uit ongefilterd water. Als je dit niet gebruikt is de kans om ziek te worden erg groot.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterfilter?

Er zijn een aantal belangrijke dingen aan een filter. Zoals de levensduur. Er staat vaak hoeveel liter er in totaal gefilterd kan worden. Dit is bij de filters van Sawyer vaak zoveel dat je er maar eentje hoeft aan te schaffen.

Hoe werkt een Sawyer waterfilter?

Je vult de waterzak in een meer of rivier, hierna plaats je de filter op de zak. Na even te knijpen in de zak kan je het gefilterde water direct uit het filter drinken, maar ook in een andere fles overgieten. Als je het bijgeleverde rietje aan de filter bevestigd kan je ook direct uit de bron drinken. 

Bekijk hier de volledige top-5