Wandelen met alpaca’s

Wandelen is een hele makkelijke manier om gezond en fit te blijven. Wandel je het liefst door de prachtige natuur of vind je wandelen door de stad ook al leuk? Om wandelen nog wat leuker en specialer te maken kan je ook met alpaca’s wandelen. Het klinkt misschien wat gek, maar het is ontzettend leuk en een gave ervaring! Meer weten over wandelen met alpaca’s? Lees vooral verder!

Alles over alpaca’s
De alpaca’s zijn familie van de lama’s. Deze dieren komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar zijn inmiddels over de hele wereld te zien. Alpaca’s zijn echte kuddedieren, als je met ze gaat wandelen is de kans dan ook groot dat je met meerdere alpaca’s op stap gaat. De meeste alpaca’s zijn nog onder de één meter als je kijkt naar de schofthoogte. Door de wat langere nek maakt het de dieren toch wat groter. Alpaca’s zijn ontzettend zacht door de mooie wollen vacht. 

Wandelen met alpaca’s
Wat maakt wandelen met alpaca’s nou ze leuk als je ook gewoon met je hond kan gaan wandelen? De alpaca’s krijgen een halstertje om met een touw waaraan je ze kan vasthouden. Het leuke aan de alpacawandelingen is dat het tempo wordt bepaald door de alpaca’s zelf. De meeste mensen leren de alpaca waarmee ze wandelen al snel kennen. Zo hebben de dieren een hele leuke uitstraling en hebben ze allemaal ook een ander leuk karakter. Door in een korte tijd een band op te bouwen wordt de wandeling alleen nog maar leuker!

Leuke activiteiten
Heel erg leuk om met deze dieren te wandelen, maar wanneer en met wie ga je dit doen? Deze activiteit is eigenlijk voor van allerlei evenementen goed geschikt. Zo kan je gezellig met je familie tijdens een familiedag met z’n allen gaan wandelen of als uitje met school of je werk. Verder is het perfect voor een meidenfeestje of gewoon een leuk dagje uit met je vriendengroep. Ga met je gezin op stap of vier je kinderfeestje het is een perfecte activiteit op elk moment!

Waar kan ik wandelen met alpaca’s?
Ben je helemaal overtuigd en wil je een wandeling gaan maken met alpaca’s? Er zijn gelukkig genoeg locaties in Nederland waar je dit kan doen. Zo heb je in bijna alle provincies wel meerdere plekken waar je dit kan doen. Naast alleen maar wandelen begint het avontuur vaak met knuffelen en kennismaken. Elke boerderij biedt dan ook weer zijn eigen dingen aan. Zo heb je ook plekken waar je yoga kunt doen samen met de alpaca’s en zo zijn er nog veel meer dingen die je kan doen met de alpaca’s.