Hoe onderhoud je je hockeystick het best?

Een hockeystick is niet zomaar wat, want zonder je stick zou je geen eens hockey kunnen spelen. Bovendien moet je op een aantal dingen letten voordat je een hockeystick aanschaft, want meestal hangt hier een aardig prijskaartje aan. Het is erg belangrijk dat je je hockeystick goed onderhoudt, maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Lees het hieronder.

Vroeger en nu

Tegenwoordig zijn bijna alle hockeysticks gemaakt van kunststof, vroeger was dit van hout. Vroeger hadden de houten hockeysticks een stuk meer onderhoud nodig dan nu, maar toch is het belangrijk om toch jouw hockeystick in de gaten te houden.

Slijtage voorkomen

Het beste is natuurlijk om alle soorten slijtage die je kunt voorkomen, te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een hockeytas. In je hockeytas kun je je hockeystick doen als je bijvoorbeeld aan het fietsen bent naar je training. 

Slijtage aan de krul

Een slijtage die onvermijdelijk is, is slijtage aan de krul. Deze slijtage wordt veroorzaakt doordat je bij hockey heel de tijd met je stick over het (kunst)gras schuift. Als je veel speelt op kunstgras wordt dit proces ook nog is versneld, doordat er in kunstgrasvelden zand gestrooid is. De slijtage zou je kunnen oplossen met epoxyhars. 

Grip aanbrengen

Je kunt aan je hockeystick grips aanbrengen. Dit zijn de overgrip en de basisgrip. Basisgrip zit al standaard op je hockeystick. De overgrip dien je hierop aan te brengen. Dit zorgt voor een goede vochtopname en meer demping. Het is belangrijk om regelmatig je overgrip te vervangen. Zo voorkom je verschillende slijtages. Wel is het belangrijk dat je de overgrip niet gebruikt als basisgrip, de demping van je stick zal hierdoor namelijk erg afnemen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als je hockeystick na een langere tijd toch echt aan vervanging toe, is het belangrijk om research te doen. Zo vind je de beste stick die bij jou past.