Hoe kun je zo lang mogelijk zwemmen?

Wanneer je lange-afstandszwemmen doet is het belangrijk om lang te kunnen zwemmen. Er zijn enorm veel trucjes in het zwemmen om het snel te doen maar ook om lange-afstanden lang vol te houden. Maar hoe je dat precies doet? Hieronder lees je alles wat je nodig hebt om snel en lang te kunnen zwemmen.

Rustig beginnen

Als je wilt beginnen met lang zwemmen is het verstandig om te beginnen met trainen. Je kunt op die manier namelijk kracht opbouwen en het langer volhouden. Als je begint met ongeveer twintig minuten achter elkaar zwemmen en dat elke training iets langer maakt, dan leer je zwemmen wat langer vol te houden waardoor het een stukje makkelijker wordt. Verder is het verstandig om te beginnen met een tempo die je makkelijk vast kunt houden, je kunt daarna namelijk altijd nog sneller gaan zwemmen.

Kracht buiten het water opbouwen

Zwemmen is niet alleen leuk een rondje zwemmen. Het heeft heel veel te maken met kracht in je armen en in je benen. Het beste is om je armen en je benen te trainen buiten het zwembad. Je merkt namelijk al snel dat je tempo dan een stukje omhoog gaat en dat je het zwemmen een stuk gemakkelijker vol kunt houden.

Werken aan je conditie

Zwemmen is over het algemeen een pittige sport waarbij je veel krachten nodig hebt. Zo moet je goede arm- en beenspieren hebben. Ook is het belangrijk om een goede conditie te hebben. Met een goede conditie kom je namelijk een stuk verder en kun je het zwemmen een stuk beter volhouden. Maak dus een trainingsschema waarin je dus ook gaat hardlopen, buiten het zwembad gaat trainen, een goed voedingsschema en natuurlijk veel uurtjes doorbrengen in het zwembad. Met de beste voorbereiding kom je het verste met zwemmen.