Best betaalde sporters aller tijden: top 10

best betaalde sporters

Iedereen heeft wel eens in zijn of haar leven gesport. Alleen was dat voor velen een hobby. Toch zijn er mensen die het voor elkaar hebben gekregen om van sporten echt hun beroep te maken. Hieronder hebben we een top 10 gezet van de best betaalde sporters aller tijden. 

Kobe Bryant

Kobe Bryant was uitgeroepen tot de best betaalde sporter van de NBA aller tijden en dat zegt genoeg in de basketbalwereld. Kobe Bryant heeft meer dan 800 miljoen dollar op z’n naam staan.
Helaas is Kobe Bryant overleden op 26 januari 2020.

Floyd Mayweater

Floyd Mayweater is een van de bekendste boksers ter wereld. Zodra je een beetje hoog in de bokswereld zit, word je steeds meer en meer betaald voor wedstrijden tegen andere grote boksers. Floyd Mayweater heeft een vermogen van 1 miljard dollar en kreeg voor zijn laatste bokswedstrijd maar liefst 2 miljoen dollar.

Lewis Hamilton

Iedereen in de Formule 1 wereld kent hem wel. Lewis Hamilton is een van de best betaalde Formule 1-coureurs. Lewis verdient namelijk bij zijn wedstrijden 70 miljoen dollar, plus nog zijn sponsordeals waar hij 12 miljoen dollar bovenop krijgt.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo: een van de bekendste voetballers ter wereld met een mooi zakcentje. Cristiano verdiendt alleen door zijn samenwerking met Nike en het hebben van zijn eigen kledinglijn, hotels en sportscholen al meer dan 50 miljoen dollar.

David Beckham

David Beckham heeft altijd gevoetbald als profvoetballer. Toch is dat niet de reden dat hij in dit lijstje staat. David heeft namelijk het meeste geld verdiend toen hij was gestopt met voetbal en een eigen whiskymerk begon. Met zijn voetbalcarrière en whiskybedrijf heeft hij z’n 800 miljoen dollar op zijn naam staan.

Tiger Woods

Tiger Woods staat bekend als een van de beste golfers ter wereld. Toch verdient hij niet alleen zijn geld in het golfen. Tiger verdiendt ook zijn geld door verschillende marketingcontracten te hebben. Op deze manier heeft Tiger Woods een vermogen van 1,7 miljard dollar.

Michael Schumacher

Michael Schumacher is één van de bekendste Formule 1-coureurs die er bestaat. Hij werd maar liefst zeven keer wereldkampioen, waardoor hij een vermogen had van 1 miljard euro. Helaas kreeg Schumacher in 2013 een ernstig ongeluk. Hierna heeft hij nooit meer kunnen racen.

Conor McGregor

Conor McGregor staat bekend als een van de beste kooivechters aller tijden. Toch zie je bij McGregor ook dat zijn geld niet alleen van zijn sport komt. Ook hij heeft gehandeld als een zakenman, waarbij hij 158 miljoen heeft verdiend. Bij elkaar heeft McGregor een vermogen van 180 miljoen dollar.

Michael Jordan

Michael Jordan is de bekendste basketballer ter wereld. Niet alleen in het basketballen was hij fantastisch, hij bleek ook erg goed te zijn als zakenman. Michael heeft een eigen basketbalclub die het ook zeker niet slecht doet. De basketballer en zakenman heeft een vermogen van 1,85 miljard dollar.

Dak Prescott

Dak Prescott is de quarterback van de Dallas Cowboys. Eén van de beste American football teams ter wereld. Dak Prescott verdiendt op het veld 98 miljoen dollar en buiten het veld komt er nog is 10 miljoen dollar bij. Ook Dak Prescott verdiendt er namelijk nog een extra zakcentje bij naast zijn sport.