Top 3 avontuurlijke recreatiesporten

Wat is nou eigenlijk een recreatiesport? Het doel van een recreatiesport is dat je plezier hebt. Bij de meeste sporten ga je trainen zodat je beter wordt zodat je kan winnen. Maar bij een recreatiesport doe je het puur voor je plezier. Hier geldt dus echt ‘Meedoen is belangrijker dan winnen.’ Dus ben jij opzoek naar een leuke hobby? Dan is een recreatiesport misschien wel wat voor jou. Bij een recreatiesport denk je misschien gelijk aan skeeleren en badmintonnen maar hieronder vind je de top 3 avontuurlijke recreatiesporten. 

Recreatiesport in de lucht

Ben je echt opzoek naar een avontuurlijke hobby of dag? Dan is een recreatiesport in de lucht wat voor jou. Zo zijn er ontzettend veel avontuurlijke uitjes in de lucht. Een voorbeeld hiervan is een ballonvaart. Hoe gaaf is het om de wereld vanaf bovenaf te zien terwijl je in een luchtballon door de lucht vliegt. Als je op zoek bent naar een nog avontuurlijker event dan kan je bijvoorbeeld parachutespringen, paragliden, paramotering of canyoning beoefenen. Deze sporten gaan niet om een winnen dus is het een recreatiesport. 

Recreatiesport fitness

Sta jij elke dag in de sportschool maar wil je op een avontuurlijke manier sporten? Je denkt er misschien niet zo snel aan maar buiten kan je ook gaan fitnissen. Zo zijn er verschillende fitnissparcours die je kan afleggen. Zo heb je een sportieve dag zonder dat je de hele dag binnen in de sportschool bent. Verder bestaan er ook meerdere outdoor sportscholen. Deze sportscholen beschikken gewoon over toestellen maar dan in de buitenlucht. Uiteraard kan je ook altijd gaan hiken of mountainbiken. 

Recreatiesport aan het water

Als je opzoek bent naar een recreatiesport dan kom je al snel uit bij een watersport. Voorbeelden van recreatie watersporten zijn: jetskiën, kajakken, kanovaren, vissen, windsurfen, zwemmen, snorkelen, duiken, vlot bouwen en nog veel meer. Zo ben je heerlijk bezig en dat terwijl je van het weer kan genieten aan of in het water.