Zo kan je een normale wandeling intensiever maken

Wandelen is een laagdrempelige activiteit, behalve een paar fijne wandelschoenen hoef je meestal niets speciaals aan te trekken. Lijn je hond aan, doe een lekker muziekje in je oren en je bent klaar om te gaan. Regelmatig een stuk gaan wandelen heeft ontzettend veel voordelen. Het wordt aangeraden om elke dag minstens een half uur aan beweging te doen. Wil je het wandelen graag een stuk intensiever maken? lees dan vooral verder.

Tempo

Schroef dat tempo eens op. Misschien heb je alle tijd van de wereld om naar je werk te wandelen, stel je maar eens voor dat je haast hebt en te laat dreigt te komen. Dan stap je wel wat sneller. Wandel hard genoeg dat praten al lastig begint te worden. En heb je muziek op? Als je nog makkelijk mee kan zingen loop je niet hard genoeg. Er zijn zelfs bepaalde energieke playlists waarop je op de beat mee kan lopen.

Deel het op

Je hoeft niet aan een stuk door te wandelen. Ga bijvoorbeeld drie keer per dag een stuk met de hond wandelen, daarbij kan je ook naar de supermarkt of stad wandelen als je een kleine boodschap nodig hebt. Als je vaker lopend ergens heen gaat in plaats van fietsen of met de auto, heb je zo je dagelijkse goal gehaald.

Interval

Intervalwandelen is een makkelijke manier om af te vallen. Bij intervalwandelen switch je om de zoveel tijd van tempo. Dat maakt het wandelen een stuk intensiever zo bouw je ook conditie op. Bij intervalwandelen zorg je dat er meer energie verbrand wordt. Als je vaker intensief wandelt versnelt dat je metabolisme. Met zware inspanning zorgt je metabolisme ervoor dat er vet wordt verbrand. Als je lichaam tijdens het wandelen weer energie nodig heeft wordt je vet omgezet in brandstof: zo verlies je gewicht. 

Helling

Zoek een uitdagende route. Denk daarbij aan een weg met een lichte helling, daardoor kost het net iets meer moeite om door te lopen. Daardoor heeft je wandeling veel afwisseling en heb je meer beweging.