Zo gooi je elke keer raak met korfbal

De laatste jaren is korfbal heel erg veranderd, zo had je vroeger een rieten korf en zijn deze tegenwoordig van kunststof. Hierdoor moet de gooitechniek ook aangepast worden, want uit de kunststoffen korf kaatst de bal er sneller uit. Hoe je deze techniek kunt toepassen én dus altijd punten kunt scoren voor je team, lees je hi

Goede techniek

Nu de korven zijn veranderd, is de techniek ook anders. Want nu moet je ervoor zorgen dat de bal de korf zo min mogelijk raakt om ervoor te zorgen dat hij in de korf gaat, in plaats van eruit kaatst. Daarom moet je de bal erg hoog opschieten, om dit goed onder de knie te krijgen moet je veel oefenen. 

Ook is het belangrijk om te zorgen dat je in evenwicht bent als je schiet en de bal na te wijzen na het schieten. Ook de bal vasthouden voordat je gaat schieten op een bepaalde manier is belangrijk. De meest gebruikte manier is om je handen met gespreide vingers ver aan de achterkant van de bal te plaatsen. Zo zijn je duimen vrij aan de onderkant van de bal. Probeer ook altijd met twee handen te gooien want dan kan je meer richting en kracht geven aan de bal. 

Gooi je de bal van een grotere afstand? Gooi met een onderhands sterk tegen draaiende worp zodat de bal met effect naar beneden de korf wordt ingeduwd. En gooi je van dichtbij op de korf? Schiet dan bovenhands.

Trainen, trainen, trainen

Sommige mensen hebben meer talent dan anderen maar iedereen kan aan zijn of haar techniek werken. Daarom is het belangrijk om op trainen alles te geven en als dit kan ook voor jezelf te trainen. Kijk wat je zwakke punten zijn en ga hierop trainen, film desnoods je schot en kijk je filmpje terug. Laat anderen mensen zien hoe je gooit en probeer ook zelf naar anderen mensen te kijken. Want van elkaar kun je leren en je kunt elkaar beter maken.