Waar moet je op letten bij het kopen van golfschoenen?

Ben jij een fanatieke golfer en zijn jouw golfschoenen aan vervanging toe? Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van goede golfschoenen? Hieronder lees je het allemaal.

Categorieën 

Er zijn veel verschillende soorten golfschoenen. De schoenen zijn opgedeeld in een 3-tal categorieën. Je hebt de klassieke golfschoen, de professionele golfschoen en de modieuze golfschoen. 

  1. Klassieke golfschoen

De populairste golfschoen is misschien wel de klassieke golfschoen. Deze schoen is te herkennen aan zijn retro-look. Deze schoen is van hoge kwaliteit en gemaakt van echt leer. Deze schoen is erg populair en zit erg comfortabel. Daarnaast ziet hij er ook nog eens mooi en netjes uit.

  1. Professionele golfschoen

De naam zegt het al, professionele golfschoen. Deze golfschoenen zijn gemaakt voor de echte professionals. De prijs van deze schoen ligt wat hoger dan de andere soorten. De schoen is van hoge kwaliteit en geeft biedt jou goede stabiliteit en comfort. Daarnaast is de schoen erg licht, waardoor die erg flexibel is.

  1. Modieuze golfschoen

De modieuze golfschoen ziet er eigenlijk een beetje uit als een alledaagse schoen. Hij is erg casual en van hoge kwaliteit. Hij biedt je de juiste comfort en stabiliteit. 

Belangrijk

Er zijn verschillende factoren die een golfschoen goed maakt. Denk hierbij aan de stabiliteit en comfort. Je hebt golfschoenen nodig, die ervoor zorgt dat je goed rechtop kunt staan. Daarnaast is comfort niet geheel onbelangrijk. Je wilt namelijk niet thuiskomen met pijnlijke schoenen. Ook is het goed om in je achterhoofd te houden dat een golfschoen veel rekt. Het is slim om een golfschoen te kopen die goed aansluit aan de voet. Een golfschoen zal namelijk na je potje golf uitrekken. Je wilt natuurlijk niet dat na een paar weken dat je nieuwe golfschoenen ineens te groot zijn. Daarnaast kan het slim zijn om twee paar golfschoenen in huis te hebben. Stel het ene paar is vies of iets gaat kapot, zit je nooit zonder. Ook kun je rekening houden met het weer en seizoen. In de winter wil je natuurlijk warme en waterdichte schoenen. In de zomer zal je vast niet zo snel koude voeten krijgen.