Wat zijn de belangrijkste regels voor badminton?

Badmintonnen is een echte recreatiesport, je kunt het heerlijk buiten doen tijdens de vakantie of op een warme zondagmiddag. Badminton is niet alleen een recreatiesport maar je kunt het ook competitief doen. Wel zijn er regels verbonden aan deze leuke sport, wat natuurlijk logisch is want elke sport heeft regels. Maar welke regels zitten er nu precies verbonden aan badminton? Hieronder lees je de belangrijkste regels over badminton.

Service

Bij de service moet je bij badminton onderhands opslaan. Je moet schuin serveren, dus in het vak wat schuin tegenover je ligt. Op het moment dat jij de shuttle raakt mag je racket niet boven je middel komen. Ook moet de service bij badminton in een snelle vloeiende beweging geserveerd worden.

De game

Een wedstrijd bij badminton bestaat uit drie games van minimaal 21 punten. Het kan zijn dat je te maken krijgt met een verlenging, de stand staat dan waarschijnlijk op 20-20. Bij badminton moeten er sowieso twee punten verschil zitten tussen beide tegenstanders. De stand gaat niet verder dan dertig punten, de game kan dus eindigen met 30-29. Wanneer iemand twee games gewonnen heeft diegene de wedstrijd gewonnen, staat de stand 1-1 dan komt er nog een derde beslissende game. 

Enkelspel en dubbelspel

Een enkelspel wordt gespeeld op een lange dunne baan, voor de breedte van de baan gelden de binnenste lijnen, voor de lengte van het veld geldt de achterste lijn. De service is eerst voor de een en dan voor de ander, ook zijn de games hetzelfde zoals boven beschreven staat. Gaat de service fout, dan gaat de shuttle naar de tegenstander en mag hij of zij serveren. Bij dubbelspel speelt een vrouw samen met een man, de service is hier hetzelfde geregeld als bij een enkelspel. Na elk punt moeten de spelers wisselen van servicevak. Dubbelspel wordt gespeeld op het gehele veld, alle buitenste lijnen gelden hier dus.