Sporten na de bevalling: dit moet je weten

sporten na de bevalling

Veel vrouwen willen na hun bevalling weer zo snel mogelijk in vorm komen. Dus veel vrouwen gaan al snel weer sporten. Maar is dat wel zo verstandig, kom je snel weer op je oude gewicht en is het eigenlijk van belang? Hieronder lees je meer over sporten na de bevalling.

Is sporten na de bevalling verstandig?

De eerste periode na je bevalling hoort natuurlijk te bestaan uit rust. Je hebt een kindje op de wereld gebracht en daarvan moet je fysiek herstellen. De eerste paar dagen na je bevalling sporten is niet verstandig, je kan daarentegen wel weer beginnen met rustig te bewegen. De herstelperiode van een zwangerschap duurt minimaal 6 tot 12 weken. Toch is het voor een groot deel ook aan jezelf, wanneer jij je weer goed genoeg voelt om te sporten.

Kom je snel op het oude gewicht?

Sporten na de bevalling is natuurlijk nodig om zo weer op je oude gewicht te komen. Ook kan sporten en buikspieroefeningen helpen om je buik weer wat strakker te krijgen. Toch moet je wel rustig beginnen met sporten en zit je niet zomaar op je oude gewicht. Meteen volop sporten is niet verstandig en kan zelfs gevaarlijk voor je zijn. Daarom is het verstandig om het sporten rustig op te bouwen om zo weer op je oude gewicht te komen. Het kan dus even duren voordat je je oude gewicht weer terug hebt.

Is sporten na de bevalling van belang?

Een goed herstel is belangrijk na een bevalling, zowel fysiek als mentaal. Daarom is voor veel mensen sporten van groot belang. Sporten zorgt ervoor dat je fysiek weer een stuk sterker wordt, maar voor je mentaliteit is sporten ook erg belangrijk. Sporten is na de bevalling een fijne manier om even alleen te zijn en nergens aan te hoeven denken. Ook geeft sporten serotonine en een gelukshormoon vrij. Op deze manier werk je ook weer aan je mentale gezondheid.