Hoe word ik beter in tennis?

Wanneer je begint met het spelen van tennis, is het natuurlijk belangrijk om de basis dingetjes een beetje te kunnen. Ook is het belangrijk om jezelf een goede techniek aan te leren. Hieronder kun je alles lezen over tennis en hoe je alleen maar kunt groeien binnen deze mooie sport.

Serveren

Een set bij tennis begint altijd bij de serve. Maar hoe word je nu beter in het serveren van de bal? Nou het begint bij het opgooien van de tennisbal. Je houdt de bal losjes vast in je vingertopjes. Als je rechts slaat is het verstandig om de bal aan de rechterkant op te gooien. Tijdens het slaan van de bal moet je doorzwaaien. Zo geef je meer kracht mee met de bal en komt hij harder het veld in. Ook is het belangrijk bij het doorzwaaien dat je rug recht blijft zodat je niet zo snel een blessure krijgt. Tijdens de opslag is moet je de bal als rechtshandige om één uur slaan, als linkshandige moet je de bal raken op elf uur. Als je dit doet krijg je een super goede serve en sla je iedereen het veld uit met je goede ballen.

Technieken voor in het veld

Allereerst is het verstandig om je racket achter je te houden. Zo zit je racket niet in de weg en kun je gemakkelijk de slag maken. Verder moet je ten aller tijden de bal in de gaten houden. Dat is de gouden tip van het tennis, de bal volgen. Als je de bal volgt kun je minder snel de bal missen en raak je hem vrijwel altijd. Verder moet je de bal voor je raken, hierdoor maak je een mooie slag en kun je een punt scoren. Je raakt de bal met een swingende beweging, dat is namelijk veel beter en zo geef je de bal ook mooie snelheid mee. Met deze tips ben je binnen no time een echte tennisser.