Waar is een yogabal goed voor?

Heb je een yogabal aangeschaft maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je met de bal kan doen? Er zijn ontzettend veel leuke oefeningen die je kan gaan doen met de yogabal. Maar waar is die bal eigenlijk goed voor? Hieronder vind je een aantal leuke oefeningen en waarom deze oefeningen goed voor je zijn. 

Voordelen van een yogabal

Steeds meer mensen hebben er tegenwoordig een, een yogabal. Maar waar is het nou eigenlijk goed voor? Een yogabal wordt veel gebruikt om op te zitten maar hij is eigenlijk bedoelt voor yoga oefeningen. Als je oefeningen doet met de bal dan heb je ontzettend veel balans nodig. Als je nog geen balans hebt dan is dit dus een perfecte manier om meer balans te krijgen. De bal ondersteund je terwijl je verschillende houdingen aanneemt. De oefeningen worden moeilijker doordat je lichaam constand in beweging is. Hierdoor ben je meer bewust van je lichaam. Verder is het goed voor het soepel houden van je lichaam. Zo zijn de meeste oefeningen gericht op je heupen en bekken. 

Voorbeelden van oefeningen

  • Ga recht op de bal zitten. zorg ervoor dat je rug recht is en zet je benen een beetje uit elkaar. Draai je heupen rustig rond en zorg dat je een beetje rondjes draait met je heupen. Doe dit een aantal keer linksom en draai dan weer een keer rechtsom. Deze oefening is ontzettend goed voor je bekken. 
  • Ga op je knieën op de grond zitten, leg vervolgens de bal voor je neer. Als je er goed voor zit kan je voorover buigen met je bovenlichaam op de bal. Zoek een comfortabele houding en neem deze aan. Beweeg vervolgens rustig van links naar rechts. Ook hierbij komen je bekken los. Deze oefening kan je uitbreiden door ook naar voor en achter de bewegen of door de bal rustige rondjes te laten maken.