Leuke oefeningen voor je voetbaltraining

Twee of drie keer in de week trainen zodat je die wedstrijd kan winnen. Als je zoveel traint in een week dan is afwisseling wel fijn. Als je telkens dezelfde oefeningen doet begint het misschien wel te vervelen. Daarom vind je hieronder een lijst met leuke spellen en oefeningen die je helpen tijdens de wedstrijd. Perfect om je skills te verbeteren op een leuke manier! 

Volleybal te voet

De naam volleybal te voet zegt het eigenlijk al. Maak een veld of meerder veldjes met een net. Inplaats van een net kan je ook een doel gebruiken of wees creatief op een andere manier. De regels zijn eigenlijk bijna hetzelfde als bij volleybal maar inplaats van dat je de bal met je polsen raakt doe je dit met je voet. Je mag de bal dus alleen met je voeten raken. De bal word achter de achterste lijn geserveerd, en dit ook met je voeten. Je kan de regels zelf zo makkelijk maken als je zelf wilt. Zo kan je doen dat de bal een keer mag stuiteren of dat de bal de grond niet mag raken. Mag de bal gelijk over het net of moet je hem eerst over spelen? Op deze manier oefen je met een bal aannemen, hooghouden en richten. 

Flessenvoetbal

Vooral in de zomerdagen heb je zit je misschien liever bij het zwembad dan op het voetbalveld. Gelukkig zijn er ook trainingsoefeningen waarbij je kan afkoelen. Een van deze oefeningen is flessenvoetbal. Bij flessenvoetbal vul je lege flessen met water en deze zet je verspreid over het veld. Iedereen heeft zijn eigen fles of misschien meerdere flessen. Het is de bedoeling dat je de fles van andere omver schiet met de bal. Terwijl je dit doet moet je je eigen fles verdedigen. Hierbij oefen je dus met richten en verdedigen. 

Trainen met pionnen

Met pionnen kan je ontzettend veel tijdens een training. Zo kan je de pionnen op een rij zetten zodat de voetballers dribbelend door de pionnen slalommen. Een ander voorbeeld is dat je pionnen naast elkaar op een rij zet met een aantal meter er tussen. Ieder team krijgt zijn eigen rij en moet proberen de pionnen van de tegenpartij om te schoppen en dit achter je eigen lijn. Wat je ook nog kan doen met de pionnen is bowlen. Zet de pionnen net als op de bowlingbaan en probeer zo veel mogelijk om te schoppen.