De populairste darttoernooien

Darten is een enerverende sport en is heel boeiend om naar te kijken want er gebeurt van alles. Zo kan een speler voorstaan met een set, maar kan de tegenstander de achterstand zo omdraaien en er met de winst vandoor gaan. Ook is het altijd een genot om te kijken naar het publiek, want daar zie je de gekste fans zitten die zorgen voor een mooie sfeer. Genoeg redenen om eens naar deze populaire darttoernooien te kijken.

Premier League Darts

Dit is de competitie voor darten waar acht darters aan meedoen uit verschillende landen. Deze competitie bestaat al sinds 2015 en start traditiegetrouw op de eerste donderdag van februari. Daarna worden er zestien speelronden gespeeld om verschillende locaties in Duitsland, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Wie er mee mag doen aan deze competitie wordt bepaald door de rangorde, de beste vier darters mogen deelnemen. Daarnaast worden er nog vier darters toegewezen door het bestuur, de PDC. Dan wordt er tegen elkaar gedart en gaan de beste vier op de Play-off Night uitmaken wie de beste darter is.

PDC World Darts Championship

Het grootste toernooi in de dartwereld, het PDC World Darts Championship. Dat jaarlijks wordt gehouden in de maanden december en januari. Het toernooi wordt al sinds 1994 georganiseerd en vindt al sinds 2007 plaats in Engeland. Aan het toernooi doen 96 deelnemers mee uit verschillende landen en doen er tegenwoordig ook vrouwen mee aan het mannentoernooi. Daarmee was Fallon Sherrock een verrassing door haar eerste twee rondes te winnen, hierdoor werd ze de eerste vrouw die een man versloeg op een wereldkampioenschap darten. Genoeg actie op het World Darts toernooi en je hoeft er niks van te missen want je kunt alle wedstrijden live volgen.

Dutch Open

Een darttoernooi dat gehouden wordt in Nederland en er zijn vier onderdelen op het toernooi waar je aan mee kan doen. Je hebt de heren individueel, vrouwen individueel, heren dubbel en vrouwen dubbel. Dit toernooi wordt altijd gespeeld in de bonte wever in Assen en bevindt zich in de maand februari. Een topjaar voor het darttoernooi was 2005, toen deden er 5600 darters mee aan het toernooi. Door de coronapandemie ging het toernooi in 2021 niet door en is het toernooi in 2022 opgeschoven naar juni. Ook zijn er twee nieuwe onderdelen, namelijk paradarts koppel en single paradarts voor staande en voor rolstoeldarters. Iedereen mag meedoen dus waag eens een pijltje!