Mannelijke Nederlandse darters: top 10

Mannelijke Nederlandse darters: top 10

Darten is een sport die steeds bekender wordt in Nederland. Veel meer mensen worden aangegrepen door de spanning van het darten. Maar wie zijn nou eigenlijk de beste darters van Nederland? Hieronder hebben we voor jou een top 10 gemaakt. 

1. Wesley Harms

Wesley Harms is een Nederlandse darter die in 2012 en 2013 de halve finale van de World Championship van de BDO heeft gehaald. In 2013 heeft hij ook nog eens de winst behaald op de WDF World Cup Single. Ook wist hij in 2015 de WDF World Cups Pairs te winnen.

2. Michael van Gerwen

Een van de meest bekende Nederlandse darters is natuurlijk Michael van Gerwen. Hij heeft in zijn hele carrière boven de 8 miljoen euro gewonnen. Hij heeft maar liefst drie keer The World Championship gewonnen. Wat veel mensen de grootste prijs van Michael van Gerwen vinden is het winnen van de Champions League.

3. Roland Scholten 

Roland Scholten zijn grootste prestatie is het winnen van de UK Open. Tegenwoordig is Roland Scholten niet meer actief in de dartwereld met het darten zelf. Tegenwoordig zit hij bij RTL7darts en is hij daar een hele goede analist. 

4. Vincent van der Voort

Vincent van der Voort is een bekende Nederlandse darter. In 1991 kreeg hij het voor elkaar om de WDF Europe Youth Cup te behalen. Wat hij als beste prestatie ziet is de tweede plaats op de UK Open in 2007. Tegenwoordig is ook Vincent van der Voort een analist bij RTL7darts. 

5. Co Stompé

Co Stompé is een van de oudste en bekendste Nederlandse darters. Helaas heeft Co Stompé nooit een grote titel gewonnen, maar hij heeft wel in vele halve- en kwartfinales gestaan bij de grootste darttoernooien. Denk bijvoorbeeld aan World Championship, World Matchplay en Grand Slam of Darts.

6. Raymond van Barneveld

Ook één van de meeste bekende Nederlandse darters is Raymond van Barneveld. Tussen 1995 en 2004 heeft hij al vele prijzen gewonnen binnen de BDO. In 2006 heeft hij een overstap gemaakt naar het hoogste niveau genaamd de PDC. Raymond van Barneveld heeft zeker vele prijzen behaald, zelfs te veel om op te noemen. 

7. Jelle Klaasen

Jelle Klaassen wist in 2006 de World Championship te winnen. Jelle wist zelf bij een International Darts League de 16e plek te bemachtigen. Ook een van zijn beste prestaties was in 2016 bij de halve finales van de World Championship.

8. Jeffrey de Zwaan

Jeffrey de Zwaan is nog helemaal niet zo lang bezig in de dartwereld. Pas in 2012 kregen we voor het eerst iets van hem te zien. Hij won namelijk de jeugdtitel van Winmau Worlds Masters. Na deze overwinningen heeft Jeffrey niet stilgezeten en heeft hij nog vele darttoernooien gewonnen. 

9. Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena staat met darten op plaats 23 van de beste van de wereld. Jermaine heeft dus zeker niet stilgezeten in zijn dartcarrière. Hij won in 2008 namelijk de Open Malta en in 2014 de German Gold Cup. Hij heeft dus zeker de 23e plaats verdiend. 

10. Danny Noppert

Danny Noppert of terwijl Noppie, heeft op de hoofdtoernooien van de BDO de Finder Darts Master gewonnen in het jaar 2017. Dat is een van zijn beste prestaties in zijn carrière. In de afgelopen paar jaar heeft Noppie al meer dan 200.000 euro weten binnen te hengelen. Dat is zeker niet verkeerd als je op de 25ste plaats staat bij de dartersranglijst.