Welke oefeningen maken jou een betere darter?

Of je darten nou ziet als sport of hobby ziet, als je het speelt wil je winnen. Maar om goed te kunnen darten moet je oefenen, alleen zo win je van iemand die wel kan darten. Maar alleen maar potjes gooien word je niet veel beter van, dus hier een paar die je kunnen helpen beter te worden in darten!

1 Around the clock

Een spel dat steeds vaker wordt gespeeld en goed is voor het bekend worden met elk vak op het bord. Om ‘around the clock’ te winnen moet je elk vak hebben geraakt in volgorde van 1 tot 20. Om vervolgens te kunnen winnen door enkele bull (de groene cirkel centraal op het bord) te raken en daarna bull’s eye (de rode cirkel centraal op het bord) te raken. Het ideale spel voor beginnende darters! 

2 Shanghai 

Natuurlijk gaat het om darten om zo snel mogelijk van 501 de 0 te bereiken. De snelste manier is uiteraard om ‘triples’ te gooien, want voor elke triple die je gooit krijg je drie keer het aantal van wat je gooit. Maar dat vakje is niet voor niks klein gemaakt, dus zul je goed je best moeten doen om een triple te raken. Met dit spel is het de bedoeling dat je net als bij around the clock langs het bord gaat, maar pas verder mag als je een enkele hebt gegooid, een dubbel hebt gegooid en een triple hebt gegooid. Op die manier raak je snel gewend aan alle dubbels en triples die later zeker van pas komen om te kunnen winnen! 

3 Killer

Het is geen geheim dat darten ook veel te maken heeft met omgaan met druk. Dit spel helpt daar enorm bij, door allebei een pijl te gooien wordt bepaald in welk vak jouw spel begint. Het doel is om vijf keer je vak te raken, en een double telt voor twee en triple drie keer. Heb je jouw vak vijf keer weten te raken, mag je je focussen op het vak van je tegenstander. Het is de bedoeling dat je hetzelfde aantal weer gooit als dat je tegenstander in zijn vak had gegooid, tot je ook in zijn vak op nul bent gekomen. Pas dan heb je gewonnen.

4 170en 

Dit is voor de meer gevorderde darters, als je een beetje weet hoe je moet mikken is 170en de ultieme vorm van trainen. De bedoeling is zeer simpel, je probeert de befaamde 170 finish uit te gooien, de hoogste finish die mogelijk is in darten. Dit doe je door twee keer triple twintig te gooien om vervolgens de bull’s eye te gooien.