Hoe ziet een gemiddelde crossfittraining eruit?

Wil jij beginnen met crossfit en vraag je je af hoe een gemiddelde training er van deze sport ziet? Dan ben je hier op het goede adres. Hieronder lees je alles over een crossfit training en hoe dit in z’n werking gaat. 

Warming-up

Zoals bij (bijna) elke sport, is een warming-up erg belangrijk. Door een warming-up wordt het risico op blessures aanzienlijk vermindert. Zo ook bij crossfit. Het is belangrijk dat je hartslag hoog is en je spieren goed opgewarmd zijn. Zo kun jij het beste uit je training halen.

Techniek

Na de warming-up is het tijd voor de verschillende technieken. Bij dit gedeelte neem je de oefeningen door die je gaat doen. Zo weet je wat je gaat doen en kun je eventueel vragen stellen. Zo ben je voorbereid op de training en snap je wat de bedoeling is van de work-out.

Workout of the Day

De workout of the Day wordt ook wel de WOD genoemd. Tijdens dit gedeelte ga je je work-out doen. Dit houdt in dat je alle oefeningen gaat doen, die er op de planning staan. Deze oefeningen zijn erg intensief. Bij elke training worden de oefeningen afgewisseld. Je weet dus niet welke oefeningen er op de planning staan voor bijvoorbeeld de week daarop. Daarom is crossfit een ideale sport als je van afwisseling houdt. 

Cooling-down

De cooling-down is samen met de warming-up erg belangrijk. Je bouwt de oefeningen rustig af. Zo laat je je hartslag afzakken en je spieren tot rust komen. Rekken en strekken is ook erg belangrijk, dit zorgt er namelijk voor dat de kans op blessures aanzienlijk verminderd wordt. De cooling-down zorgt er ook voor dat je minder spierpijn krijgt. Dit is natuurlijk een erg groot voordeel.

raing