Hoe kies je het juiste longboard?

Wil jij beginnen met longboarden, of is jouw board aan vervanging toe? Maar weet je niet zo goed waar je op moet letten en hoe je het juiste longboard kiest? Hieronder lees je het allemaal. 

Wat is een longboard?

Een longboard is een soort van skateboard. Het bijzondere aan een longboard is dat dit board geïnspireerd is op surfen. Ook zijn er veel verschillende soorten longboards, met verschillende soorten vormen en maten. Met een longboard kan je hele einden cruisen, dit is een ander wordt voor afstanden skaten. Daarnaast kun je ook kunstjes doen en genieten van het buiten zijn met jouw longboard. 

Soorten longboards

Er zijn veel verschillende soorten longboards. Zo heb je het kicktail board, dit board wordt het meest gebruikt om te cruisen en te freestylen. Ook heb je de de drop-downboards. Deze boards geven veel stabiliteit en worden vaak gebruikt bij het cruisen op lange afstand. Daarnaast zijn er nog de top-mount downhillboards, dit board wordt gebruikt bij het bergafwaarts longboarden. Dan heb je nog de poolboards en mini-cruisers: deze boarden zijn perfect voor freestyle en cruisen op korte afstand. 

Beginners

Het is van belang dat je een longboard met groot deck kiest als je een beginner bent. Zo kun je gemakkelijk op je board blijven staan. Ook is het van belang dat je een stabiel longboard hebt, denk bijvoorbeeld aan de drop-downboards.

Hoe kies je?

Het is van belang, dat je voor jezelf weet waar je een longboard voor wilt gebruiken. Zodra je weet dat je hem bijvoorbeeld voor lange afstand cruise wil gebruiken, kun je het best een drop-downboard aanschaffen. Het wordt aangeraden om jouw eerste longboard aan te schaffen in een (sport)winkel. Zo kun je goed worden geadviseerd. 

Bekijk hier goed beoordeelde longboards