Survivalrun, Hoe bereid je jezelf het best voor?

Heb jij dit jaar een survivalrun op de planning staan? Succes! Maar weet je wel hoe je hiervoor eigenlijk het best kunt trainen en hoe je jezelf het best kunt voorbereiden? Hieronder lees je het allemaal.

Conditie

Een hele survivalrun afleggen kost erg veel uithoudingsvermogen. Het is dus erg belangrijk dat je een goede conditie hebt. Zorg er dus voor dat je van te voren veel conditietraining doet. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld naar de sportschool gaan, of om de dag een stuk hardlopen. Overschat je conditie niet, want je conditie bij de survivalrun mag je niet in de steek laten.

Krachttraining

Bij survivalrun heb je veel kracht nodig. Je hebt natuurlijk verschillende hindernissen en je zal jezelf in verschillende ongemakkelijke situaties moeten brengen. Het is dan van belang dat je spiermassa goed op peil is. Zorg er dus voor dat je aan krachttraining doet. Spiermassa is erg belangrijk, de hindernissen zullen een stuk gemakkelijker gaan zodra je aan krachttraining doet. 

Calisthenics

Aangezien je je veel zal moeten optrekken en je in aanraking zal komen met klimrekken, is het belangrijk dat je ook aan calisthenics doet. Dit is een vorm van krachttraining waar wordt gelet op bepaalde spiergroepen. Ook zal je komen te weten hoe je dingen het best kunt grijpen, hoe je het best rent enzovoorts. Deze trainingen mag je zeker niet missen, zodra je mee wilt gaat doen aan de survivalrun.

Voeding

Het letten op je voeding is erg belangrijk, zodra je de survivalrun wil afleggen. De juiste voeding geeft je energie, die je hard nodig hebt bij de run. Let dus goed op je conditie, spiermassa, calisthenics en voeding en je bent helemaal klaar om de survivalrun af te leggen. Succes!