4x voorkomende zwemblessures

Sommige zwemmers krijgen wel eens last van zwem blessures. Zwemmen is één van de weinige sporten waarbij je kans maakt op blessures. Toch zijn er een aantal zwemblessures die je kunt oplopen.

Knieblessure

Bij het veel uitoefenen van de schoolslag bestaat de kans dat je een knieblessure oploopt. De pijn kun je beginnen te voelen in de knieholte op het einde van de contrabeweging tijdens stuwfase. Als je niet wil dat de klachten door blijven gaan zijn er twee oplossingen. De ene is natuurlijk rust houden en de ander is om de techniek van je beenslag aan te passen.

Zwemmersschouder

Deze blessure komt regelmatig voor. Deze blessure kan worden opgewekt door het vaak uitoefenen van borstcrawl, rugcrawl of vlinderslag. Het is belangrijk om een goede warming-up te doen. Ook is het belangrijk om de zwemtechniek te verbeteren. Hoe beter de techniek is, hoe minder kans op deze blessure.

Lies

Ook liesklachten kunnen opspelen door het zwemmen van de schoolslag. Als je je benen te snel sluit bij deze techniek is het kans op deze blessure aanwezig. Het opwarmen van je spieren is een must om blessures te voorkomen. 

Rug

Vaak als je last hebt van je rug kun je gaan zwemmen. Hierdoor kan het beter gaan met je rug. Maar als je juist te veel gaat zwemmen, dan kun je ook ontzettend last krijgen van je rug. Deze blessure speelt vaak op bij het uitoefenen van de vlinderslag, aangezien je rugwervels erg belast. Het is belangrijk bij elke blessure om direct in te grijpen. Zwemblessures spelen langzaam op maar worden alleen maar erger als je er niks aan doet.