Zo kies jij het juiste padelracket

Tegenwoordig horen we veel mensen praten over de sport ‘padel’. Het is een sport die is overgevlogen vanuit Spanje en is daar al een van de populairste sporten van het land geworden. Als je net gaat beginnen met de sport, is het belangrijk om te beschikken over de juiste materialen. Hieronder leggen wij jou uit hoe je het juiste padelracket kunt kiezen.

Afhankelijk van jouw niveau

Je kunt het beste een padelracket kiezen op basis van jouw spelniveau. Zo heb je een racket voor de beginnende padeller, de regelmatige padeller en de fanatieke padeller. Al deze rackets hebben een verschillende vorm die we hieronder een voor een zullen bespreken.

1 Beginnende padeller

Speel jij padel zo af en toe of ben je een beginnend padeller? Dan is het fijn om een racket te hebben die veel grip biedt. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral in het begin heb je hier baat bij. Je moet immers de technieken nog onder controle zien te krijgen. In het begin is daarom de ronde racket met een grote sweet spot aan te raden.

2 Regelmatige padeller

Als je vaak op het padelveld te vinden bent, ben je waarschijnlijk fanatiek en probeer je iedere bal te raken die jouw kant op komt. In dit geval wil je natuurlijk een racket die die ballen goed zullen weerkaatsen en die genoeg power bieden. Hiervoor is een racket in de vorm van een druppel ideaal. 

3 Fanatieke padeller

De fanatieke padeller maakt veel gebruik van het racket. Het is dus belangrijk dat de racket lang meegaat en niet snel zal slijten. Ook ligt het niveau van deze spelers een stuk hoger. Om het spel te bevorderen is een bijpassende racket natuurlijk van groot belang. Een racket in de vorm van een diamant is geschikt voor deze spelers; bij dit racket ligt de sweet spot een stuk hoger en dit racket is meestal wat dikker, zodat de bal harder geraakt wordt.