Wat is een mid-bow hockeystick?

Je kunt hockey spelen met verschillende sticks. Zo heb je de pro-bow, control-bow, low-bow en de extreme low-bow hockeystick. Ook bestaat er de mid-bow hockeystick. Deze sticks slaan allemaal op de kromming van de hockeystick. Maar, wat is de mid-bow hockeystick en voor wie is deze geschikt? Je leest het allemaal hieronder.

De mid-bow hockeystick

Wanneer de ronding van de mid-bow hockeystick tussen de 250 en 300 millimeter zit vanaf de krul tot aan het punt waar de kromming begint, spreken ze van een mid-bow hockeystick. Bij deze sticks zit de kromming hoger dan bij de pro-bow en low-bow hockeysticks. Dit maakt de mid-bow hockeystick een geschikte stick voor vrijwel iedereen.

Voor de beginnende hockey(st)er

Zoals net al werd benoemd, is de mid-bow hockeystick geschikt voor iedereen. Vooral voor iemand die net aan de sport begint is de stick ideaal. Deze stick heeft namelijk de meest gangbare kromming van alle sticks die er bestaan, namelijk een minimale kromming. Hierdoor kun je gerichter slaan en ook is het stoppen van de bal eenvoudiger met deze hockeystick.

Maar ook voor de ervaren hockeyer

Ook voor de ervaren hockeyers onder ons is de mid-bow hockeystick een fijne stick om een balletje mee te slaan. Vooral voor de speler die een goede en strakke passing moet geven, zal goed uit de voeten komen met een mid-bow hockeystick. Bovendien kun je met deze stick ballen sneller stoppen en weer doorgeven aan jouw medespeler. Als je dus minder van het dribbelen bent en meer van het stoppen en slaan van de bal is deze stick bij uitstek geschikt voor jou. 

Toch hangt het volledig van jouw persoonlijke voorkeur af en welke hockeystick jij het fijnst in de handen vindt liggen. Zo zijn er ook genoeg verdedigers die ook met deze hockeystick spelen, en wellicht heb jij wel de voorkeur voor een pro-bow hockeystick.