Tips bij het volhouden van moeilijke yoga- & pilatesposities

Vaak voelt er met het proberen van nieuwe sporten of goede gewoontes een drempel. Door die drempel heb je last van uitstelgedrag en komt het er nooit van. De drempel gaat vaak hoger als je het al eens hebt geprobeerd hebt en het niet zo gaat als jij het wilt. Daarom vind je in dit artikel 5 tips over hoe je moeilijke yoga- & pilateshoudingen beter en langer vol kan houden:

1. Geen goed of fout

Dit sluit goed aan bij de inleiding, maar stop niet met iets als het simpelweg niet ‘lukt’. Er is namelijk geen goed of fout. Yoga beoefen je voor jezelf. Voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Elke positie mag je doen op je eigen manier.

2. Bekijk voorbeelden

Als je yoga of pilates volgt met een docent kan je makkelijk zien hoe het moet, maar thuis kan dat niet. Op YouTube staan honderden filmpjes met talloze posities die je allemaal kan beoefenen. Deze kan je dan stap voor stap doornemen.

3. Routine

Yoga en pilates gaat natuurlijk het beste als je het regelmatig beoefent. Dat is zo met elke nieuwe gewoonte. Je ziet sneller resultaten als je het vaker doet. Tip: plan je momentjes van mindfulness van tevoren in zo doe je het ook sneller.

4. Oefening baart kunst

Dit is een welbekende tip en lijkt heel erg op de vorige tip, maar geef niet op. Als het een keer niet lukt, probeer het dan opnieuw. Zo zie je sneller resultaten. Opgeven met proberen is veel minder leuk, dan als je het ineens toch onder de knie krijgt.

5. Ademhaling

Je ademhaling helpt je om je rust te bewaren, daarom is deze tip ook niet zo gek. Als je het moeilijk vindt om een bepaalde yoga houding vast te houden adem dan rustig door. Door de kalme en rustige ademstroom hou je de moeilijke positie langer vast.