Yoga: alles wat je nodig hebt.

Wil jij beginnen met yoga, of doe je vaak aan yoga? Dan heb je verschillende benodigdheden nodig. Maar wat zijn nou eigenlijk de benodigdheden voor yoga en wat is belangrijk bij het aanschaffen van deze producten? Hieronder lees je het allemaal!

Yogamat

Een yogamat is misschien wel een van de belangrijkste producten die je nodig hebt bij het uitoefenen van yoga. Je kunt het natuurlijk ook op de grond doen, maar dit is totaal niet comfortabel. Daarnaast heb je van een goede yogamat veel voordelen. Je hebt natuurlijk optimale grip, comfort en stabiliteit. Er zijn veel verschillende soorten yogamatten. Het wordt aangeraden, als je veel yoga liggend uitvoert, een dikkere mat aan te schaffen. Als alle yogavormen jouw ding is, is het verstandig om een allround yogamat aan te schaffen.

Kleding

Zodra je yoga beoefent is het van belang dat je comfortabele kleding aan hebt. Er zijn verschillende soorten speciale yogakleding. Deze kleding is niet verplicht, je kunt ook wat uit de kast trekken. Wat dan wel weer erg handig is, zijn de speciale yogasokken. Deze sokken zijn gemaakt om yoga mee uit te oefenen en hebben dan ook voordelen. Deze sokken geven je namelijk nog meer grip, waardoor je minder snel zal uitglijden. 

Meditatiekussen

Een meditatiekussen is een erg fijn product. Dit kussen zorgt er namelijk voor dat je comfortabeler in bepaalde houdingen kunt gaan zitten. Als je bijvoorbeeld op je yogamat ligt, kun je dit meditatiekussen tussen je rug en je mat leggen. Dit zorgt vervolgens voor een ruimte tussen je rug en de mat. Dit is goed voor je houding en zal je oefening makkelijker maken. 

Yogahanddoek

Een yogahanddoek is erg handig en fijn als je met een yogamat traint. Je kunt bijvoorbeeld je handdoek over je mat leggen, waardoor je mat droog blijft. Yoga is namelijk nog steeds een sport en bij de meeste sporten zweet je. Ook kun je een yogahanddoek als vervanging van je yogamat gebruiken, dit is alleen niet aan te raden. Het is het best als je traint met een yogamat en een handdoek.