Wat mag je absoluut niet vergeten als je op wintersport gaat?

Als je op wintersport gaat, heb je natuurlijk een aantal benodigdheden nodig. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig en wat mag zeker niet ontbreken in jouw koffer als je naar de mooie, witte bergen gaat? Hieronder lees je het allemaal!

Kleding

Als je op vakantie gaat is het vanzelfsprekend dat je kleding meeneemt. Zo ook bij wintersport. En dan hebben we het niet alleen over je alledaagse kleding. Nee, we hebben het ook over je thermokleding. Thermokleding is erg belangrijk als je een dagje in de bergen bent. Je lichaam mag natuurlijk niet onderkoeld raken. Zorg er altijd voor dat je je thermokleding meeneemt volgens het drielagensysteem

Zonnebrandcrème

Het is belangrijk als je op wintersport gaat, je ook genoeg bescherming bij je hebt. Het klinkt misschien een beetje gek, maar neem zeker zonnebrandcrème mee. Als je lekker aan het skiën bent met een strakblauwe lucht, kan je thuis een nare verrassing te wachten staan. Zorg er dus altijd voor dat je zonnebrandcrème meeneemt én opsmeert zodra je de bergen in gaat.

Benodigdheden

Natuurlijk heb je ook altijd je ski- of snowboardproducten nodig. Denk hierbij aan ski’s, skistokken en skischoenen. Je kunt natuurlijk ook altijd ski’s en andere producten huren bij je skiclub, maar zodra je vaker op wintersport gaat, kunnen wij ons voorstellen dat je je eigen producten ook in huis hebt. 

Bescherming

Zoals hierboven al benoemd werd, is zonnebrandcrème een vorm van bescherming als je op wintersport gaat. Natuurlijk heb je ook andere bescherming nodig, voor de veiligheid van jezelf en anderen. Denk hierbij aan een skihelm en een goede skibril. Ook deze producten kun je huren bij je lokale ski club, maar als je je eigen producten bij je hebt, is dit natuurlijk handiger en een stuk goedkoper.

Als je alles hebt ingepakt en je niks bent vergeten, kan jouw avontuur in de bergen beginnen!