Hoe kies je de beste thermokleding?

Als je op wintersport gaat, is thermokleding cruciaal. De beste manier om je lichaam op de juiste temperatuur te houden is door drie lagen thermokleding aan te doen. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in en wat heb je allemaal nodig? Hieronder lees je het allemaal.

Thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed is erg belangrijk als je op wintersport gaat. Zodra je veel aan het bewegen bent, krijg je het natuurlijk erg warm. Het is van belang dat je zweet goed geabsorbeerd wordt. Zodra dit niet het geval is, kun je onderkoeld raken. Dit is natuurlijk het laatste wat je wil. Thermisch ondergoed is de eerste laag van de drie lagen. Het is belangrijk dat het thermisch ondergoed goed aansluit op de huid. 

Tussenlaag

Over het thermisch ondergoed heb je natuurlijk nog een trui of vest nodig. Bij voorkeur kun je kiezen voor een fleecevest of een trui. Fleece is namelijk erg warm, maar ook goed ademend. Er zijn veel verschillende soorten wintersporttruien. Zo ook verschillende soorten diktes. Kies voor een dikte trui die jou goed lijkt. Jij kent je lichaam namelijk het best. Als je het snel warm krijgt, kies je voor een wat dunnere trui en andersom een wat dikkere trui. Ook kun je kiezen voor een isolerende jas. Deze jas staat bekend om het vasthouden van lucht. Dit is ook waarom de jas warm is. Een isolatie jasje is dus ook een prima optie als tussenlaag. 

Buitenlaag

Aangekomen bij de laatste laag; namelijk de buitenlaag. De buitenlaag is eigenlijk de beschermlaag. Dit is bijvoorbeeld een goede jas. Deze jas beschermt je tegen wind, regen en andere situaties. Kies bij voorkeur voor een softshell jas. Deze jassen zijn van hoge kwaliteit en zijn soepel.

Zodra je alle drie de lagen in huis hebt, kan jouw avontuur in de bergen beginnen!

wint