Handbalschoenen aanschaffen, waar moet je opletten?

Wil jij beginnen met handballen, of ben jij een fanatieke handballer? Dan weet je vast wel dat er speciale handbalschoenen zijn. Deze schoenen zijn erg belangrijk bij het spelen van handbal. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het aanschaffen van handbalschoenen en hoe kies je de juiste schoenen? Hieronder lees je het allemaal.

Waarom handbalschoenen?

Bij de sport handbal maak je veel verschillende bewegingen. Dit gebeurt allemaal op een harde ondergrond. Handbalschoenen zijn ervoor gemaakt om deze klappen op te vangen. De schoenen geven namelijk demping en voldoende steun. Zo worden blessures aan de knieën en andere gewrichten voorkomen. 

Hoe kies je?

Er zijn veel verschillende soorten hardloopschoenen. Kies een schoen die je comfortabel vindt zitten. Je gewicht heeft een belangrijke rol bij het aanschaffen van een goede schoen. Zodra je een hoger gewicht hebt, zal de schoen meer demping moeten kunnen bieden. Daarnaast hebben handbalschoenen verschillende pasvormen, het is van belang dat je een fijne schoen koopt. Het is ook belangrijk dat je je handbalniveau weet. Je kunt namelijk op de doos vinden voor welk niveau, welke schoen geschikt is. Het wordt aangeraden om handbalschoenen in een sportwinkel aan te schaffen. Zo kun je passen en weet je welke schoen het best bij jouw past. Daarnaast kan je worden geïnformeerd en geadviseerd en weet je zeker dat je de juiste schoen voor jouw koopt. 

Belangrijk om te weten

Zorg ervoor dat je de juiste maat hardloopschoenen koopt. Houd de zelfde maat schoenen aan die je normaal gesproken ook hebt, extra ruimte is niet nodig. Doe van te voren goed je research, zodat je weet wat je opties zijn. Koop de handbalschoenen in een sportwinkel, zodat je kan worden geïnformeerd over de beste handbalschoenen.