Hoe kies je de juiste fietsbroek?

Wil jij beginnen met fanatiek wielrennen, of hou je ervan om structureel wat kilometers te maken op je fiets? Dan is een fietsbroek zeker van belang. Je wil natuurlijk niet dat irritatie en zadelpijn het fietsplezier bederft. Maar hoe kies je nou eigenlijk het juiste fietsbroekje en waar moet je opletten? Hieronder lees je het allemaal. 

Broeken voor man en vrouw

Er zijn verschillende soorten fietsbroeken. Vanzelfsprekend is het dat er verschil zit tussen de mannen- en vrouwenbroeken. Mannen hebben namelijk andere drukpunten en kunnen op andere plekken irritatie ervaren dan vrouwen. Een fietsbroek heeft een zeem, de zeem van het vrouwenbroekje is breder dan die van een man. Ook hebben de meeste mannenfietsbroekjes bretels die de vrouwenbroeken niet hebben. Daarnaast is de pasvorm van een vrouwenfietsbroek uiteraard anders dan die van een man. 

Wat is een zeem?

Elke fietsbroek is voorzien van een zeem. De zeem is ontzettend belangrijk bij een fietsbroekje. Een zeem zorgt voor extra demping en absorbeert je zweet. Zo worden irritaties verleden tijd en heb je geen last meer van schuurplekken. Daarnaast zorgt een zeem voor extra comfort.

De juiste pasvorm

Het is erg belangrijk dat je fietsbroekje goed en comfortabel zit. Hij moet niet te groot, maar zeker ook niet te strak zitten. Je wil natuurlijk niet dat je broekje gaat afknellen. Daarnaast kan een fietsbroekje gaan opkruipen zodra hij te groot is. Ook geven de bretels geen steun zodra je broek te groot is. Zorg er daarom voor dat je een fietsbroekje in een sportwinkel koopt, zo kun je passen en weet je precies welk broekje perfect voor jou is. Ook kun je je eventueel laten informeren over wat nou het juiste fietsbroekje voor jou is. Vervolgens kun je probleemloos een fietsrit afleggen!

roe