Verschillende tennisschoenen, wat zijn de juiste voor jou

Wil jij beginnen met tennis, of ben je een fanatieke tennisser en zijn jouw tennisschoenen aan vervanging toe? Maar wat zijn nou eigenlijk de juiste tennisschoenen voor jou en waar moet je op letten? Hieronder lees je het allemaal.

Tennisschoenen

Er zijn veel verschillende soorten tennisschoenen, dit omdat er op verschillende soorten ondergronden wordt gespeeld. De zool van de schoen is erg belangrijk voor een goed potje tennis, je wilt natuurlijk niet met blessures terugkomen. De ene schoen is gespecialiseerd in grip en balans en de ander juist op schokdemping. Hieronder staan alle soorten tennisschoenen. 

  1. Gravelzool

De tennisschoen met de gravelzool is de schoen met het visgraatprofiel. Het visgraatprofiel zorgt ervoor dat het gravel niet aan de zool blijft plakken. Ook zorgt het visgraatprofiel ervoor dat je grip hebt op de gravel-ondergrond. Ook bieden deze schoenen stabiliteit en comfort.

  1. Clayzool

De tennisschoenen met de clayzool zijn ook voorzien van een visgraatprofiel. De zool is gemaakt van rubber en biedt een goede schokdemping en grip. Deze schoenen kun je gebruiken voor gravelbanen, smashcourt- en kunstgras. 

  1. Carpetzool

De carpetzool is een vrij egale zool met erg veel grip. De egale zool voorkomt blessures, aangezien ze erg veel demping en veerkracht. Deze carpet tennisschoenen zijn te gebruiken op tapijt en andere indoorbanen. 

  1. Omnizool

De tennisschoenen met omnizool kunnen op meerdere ondergronden worden gebruikt. Zowel op de binnen als buiten vloeren. De omnizool is een combinatie van een visgraatprofiel en nopjes, deze combinatie voorkomt dat je uitglijd. Ook biedt deze schoen comfort en flexibiliteit. 

  1. Graszool

De tennisschoen met de graszool heeft kleine nopjes. Dit biedt jou de beste grip en zorgt ervoor dat je niet uitglijdt. De tennisschoen met deze zool staat erom bekend dat de schoen om je voet vormt. Dit zorgt voor optimale comfort. De schoen met deze zool is geschikt voor de grasbanen. 

Winkel

Het wordt aangeraden om tennisschoenen in de winkel te kopen. Zo kun je ze eerst nog even aanpassen en weet je of de schoen geschikt is voor jouw. Ook kun je je laten informeren, ook is het handig om zodanig research te doen, voordat je tennisschoenen aanschaft.