Voetbalschoenen onderhouden: hoe kun je dit het beste doen?

Wil jij beginnen met voetballen, of ben je een echte fanatieke voetballer? Dan heb je natuurlijk goede voetbalschoenen nodig. Maar hoe hou je deze schoenen nou netjes? Hieronder lees je er alles over. 

Kachel

Een veelgemaakte fout is om na gebruik je voetbalschoenen bij de kachel of verwarming te zetten. Vooral wanneer deze nat zijn geworden hebben veel mensen de neiging om deze voor de verwarming te zetten. Toch moet je dit niet doen, aangezien je schoen hierdoor kan uitdrogen. Je kunt beter op een andere manier je schoen drogen, denk aan krantenpapier aan de binnenkant van je schoen, of even een nachtje buiten laten staan.

Schoonmaken

Als je een goede training achter de rug hebt, kan het zijn dat je schoenen nogal smerig zijn, maar hoe maak je dit nou het best schoon? Het is van belang om je schoenen met warm water schoon te maken. Gebruik geen zeep, tenzij je een speciaal schoonmaakmiddel voor voetbalschoenen in huis hebt. Je kunt je voetbalschoenen ook in de wasmachine doen, maar doe dit zeker niet te vaak. Dit is namelijk niet goed voor je schoenen. Maak de noppen van je schoenen ook goed schoon na een wedstrijd op echt gras. Anders kan dit ten koste gaan van de grip onder je schoen. Dit wil je natuurlijk niet. 

Geur

Als je veel traint, kun je er niet omheen dat je schoen gaan stinken. Maar hoe kun je dit nou het best verhelpen of verminderen? Je kunt je voetbalschoenen een nachtje buiten laten staan, zo kunnen ze goed luchten. Daarnaast heb je ook speciale schoenendeo, deze kun je in je schoenen spuiten en de nare geur zal snel verholpen zijn. 

Algemene tips

Na een training is het van belang om je schoenen nooit te lang in de tas te laten zitten. Ze moeten namelijk goed op kunnen drogen. Ook is het van belang om jouw schoenen met schoenspanners in model te houden. 

v