Dribbelen: hoe pak je het aan?

Vindt jij basketbal nou ook een geweldige sport, maar vind je dribbelen nog lastig, en wil je je hierin verbeteren? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en wat belangrijk is bij het leren van goed dribbelen? Hieronder lees je het allemaal. 

Houding

Bij dribbelen is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Zodra je dit niet hebt, zal je nooit snel en soepel de bal van A naar B kunnen dribbelen. Het is van belang om je benen iets uit elkaar te zetten. Daarnaast is het belangrijk om iets door je hurken te zakken, maar zet je knieën niet op slot. Je moet namelijk gemakkelijk van je plek af moeten komen. 

Handen

Bij basketbal is het van belang om te spelen met beide handen. Het is belangrijk om te weten dat iedere sporter een sterke en een zwakke hand heeft. Zo ook bij basketbal, je zal altijd een voorkeur hebben voor een bepaalde hand. Toch is het belangrijk om hier doorheen te spelen. Je zal namelijk met dribbelen van de ene hand naar de ander moeten spelen. Dit kun je gemakkelijk oefen vanuit een stilstaande positie. Doe dit regelmatig en je zal al snel het dribbelen onder de knie krijgen. 

Kijken

Zodra het dribbelen je van een leien dakje gaat, is het van belang om te beginnen met om je heen kijken. Tijdens een wedstrijd is het natuurlijk erg belangrijk om om je heen op te letten, aangezien je moet weten waar de tegenstander is. Daarnaast kan je natuurlijk ook struikelen of tegen de tegenstander aanlopen. Dit wil je natuurlijk niet. Probeer dit goed te oefenen en je zal je dribbelvaardigheid snel verder ontwikkelen.