Dit heb je nodig voor een golfwedstrijd

nodig voor golfwedstrijd

Wanneer je een golfwedstrijd in je agenda hebt gepland, kun je je op veel manieren voorbereiden. Vooral als het de eerste wedstrijd is, is een goede voorbereiding het halve werk door bijvoorbeeld alvast jouw golfspullen klaar te leggen. Hieronder zetten wij voor jou de essentiële en de optionele benodigdheden voor je op een rij, zodat je niets vergeet op de veelbelovende dag.

Essentieel

Golfclubs en putter

Je mag maximaal veertien clubs gebruiken tijdens een golfwedstrijd. Neem sowieso de clubs mee die jij fijn vindt en die jij gaat gebruiken, zodat jij niet onnodig hoeft te slepen. Een putter is onmisbaar voor als je de bal in de hole wil krijgen.

Golfballen

Het is altijd handig om meerdere ballen mee te nemen. Als je een beginnend golfer bent, zijn de goedkopere ballen prima. Naarmate je beter wordt, zul je het verschil merken tussen verschillende ballen.

Tees

Oefentees, tees van kunststof… Aan tees nooit genoeg! Tees heb je nodig om de bal op te plaatsen, zodat je beter kunt slaan. Op de driver heb je langere tees nodig, omdat de bal hoger moet komen te liggen.

Golfhandschoenen

Ook al worden handschoenen meestal gebruikt voor golfers met gevoelige handen, worden handschoenen toch als essentieel beschouwd. Je hebt immers meer grip en comfort.

Golfschoenen

Tijdens een golfwedstrijd loop je meerdere kilometers. Golfschoenen bieden jou goede ondersteuning en genoeg grip tijdens het swingen. Ook bestaan er waterdichte schoenen die jouw voeten drooghouden tijdens een regenachtige dag.

Pitchfork

Met een pitchfork kun je de greens beschermen. Je kunt de afdrukken van de golfballen in het gras herstellen met een pitchfork, om de conditie van de greens op pijl te houden.

Golftas

Met een golftas kun je alle clubs kwijt, net als de golfballen en overige accessoires. Ook bestaan er draagtassen of trolleys. 

Optioneel 

Golfballengrijper

Met een golfballengrijper kun jij golfballen uit moeilijke plekken vissen. Denk hierbij aan water, of als de golfbal achter het hek is beland. 

Regenkleding

Wanneer een golfwedstrijd is gepland, weet je van tevoren niet of het mooi weer wordt. Het kan natuurlijk voorkomen dat het die dag gaat regenen. Je kunt er dan voor kiezen om regenkleding te dragen, zodat je niet doorweekt terug naar huis gaat.

Handdoek

Een handdoek kun je gebruiken voor als de golfclubs of de ballen vies zijn geworden. Zo behoud je én de kwaliteit van jouw spullen én houd je het terrein van de golfclub netjes.