Hoe kies ik de juiste volleybalschoenen?


Als je op volleybal zit heb je natuurlijk goede volleybalschoenen nodig. Maar hoe kies je nu de beste volleybalschoenen en wat heb je nodig voor goede volleybalschoenen? Er zijn namelijk superveel verschillende soorten en maten schoenen die je kunt gebruiken om lekker te kunnen volleyballen. Hieronder lees je alles waarop je moet letten als je nieuwe volleybalschoenen gaat kopen.

De juiste schoenmaat

Goede schoenen zijn essentieel bij deze sport. Als je schoenen niet goed zitten kun je namelijk blijvende klachten krijgen, alleen omdat je de goede schoenen niet had. Bij volleybalschoenen hoef je niet per se te kijken naar een schoenmaat groter. Je voeten kunnen eventueel wel iets uitzetten doordat je druk bezig bent, maar het is niet noodzakelijk. Belangrijk is dat je voeten goed gepositioneerd blijven in de schoenen. Daar moet je dus opletten bij het aanschaffen van nieuwe schoenen.

Demping in de schoenen

Belangrijk bij de schoenen is dat ze goede demping hebben. Bij volleybal spring je namelijk vaak en is het belangrijk dat je schoenen de klap kunnen verlichten wanneer je weer op de grond terecht komt. De demping in je schoenen is puur voor bescherming van je rug en voor bescherming voor je gewrichten. Volleybalschoenen hebben dus een belangrijke taak om jouw lichaam heel te houden.

Grip

Het is handig als je volleybalschoenen veel grip hebben, het kan namelijk helpen om stevig en veilig op het veld te staan. Je kunt een goede aanval maken en je glijdt niet zo maar door de zaal heen. Verder kan het ook helpen om een goede aanvalspas te maken. Grip op volleybalschoenen kun je herkennen aan een rondje wat onder de schoen zit, op de zool dus. Hierdoor glijdt je niet weg en kun je veilig volleyballen.