Hoe vang je het snelst vis?

Houd jij van de sport vissen en wil je weten hoe je nou snel veel vis vangt? Dan heb je de juiste voorbereiding nodig en bij vissen heb je toch wel een beetje geduld nodig. Maar hoe kun je je het best voorbereiden om snel vis te vangen? Hieronder lees je het allemaal.

Lees je in

Het is erg belangrijk dat je weet waar je op wil vissen en waar je dit doet. Zo weet je hoe diep je bijvoorbeeld je dobber moet zetten en welk aas je het best kunt gebruiken. Soms vissen er ook andere mensen bij jouw visstek. Misschien dat je even naar hen kan toe lopen om wat informatie binnen te halen. 

Voeren

Voordat je je hengel uitgooit, is het belangrijk dat je van te voren wat voer in het water gooit. De vissen komen dan vanzelf al naar jouw visstek. De vissen zijn er dus al, waardoor de kans op snelle aanbeet aanzienlijk wordt. 

Voorbereiding benodigdheden

Het is erg belangrijk dat je je spullen al klaar hebt liggen, voordat je op stap gaat. Je kunt dan gelijk gaan vissen als je op je locatie bent. Zo voorkom je dat je loopt te prutsen bij de waterkant. 

Niet stampen

Het klinkt misschien een beetje vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je rustig bij je visstek aankomt. Zodra je daar al stampend aan komt gelopen, komt er een trilling in het water. Daardoor zal de meeste vis al weg zwemmen. 

Dobber

Als je snel en veel vis wil vangen, is het van belang om de juiste dobber te gebruiken. Wel moet je van te voren weten waar en hoe je wil gaan vissen. Ga je op rustig water vissen, dan is een lichte dobber van zo’n anderhalf gram perfect. Zodra je gaat vissen op water water met veel stroming is een zwaardere dobber aan te raden. Ga dan voor een dobber van 2,5 gram. Als je de verkeerde dobber aan de lijn hebt, zal je een aanbeet niet goed zien en loop je veel vis mis.