Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een dartbord?

Als je lekker wil gaan beginnen met darten is het natuurlijk belangrijk om de juiste spullen in huis te hebben. Een ding wat zeker niet mag ontbreken is natuurlijk een dartbord. Er zijn heel veel verschillende soorten dartborden, maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een nieuw dartbord? Je leest alles wat je nodig hebt over het aanschaffen van een dartbord hieronder.

Materiaal van het dartbord

Je hebt allerlei verschillende soorten dartborden, de goedkopere dartborden zijn gemaakt van kurk. Kurk is een gemakkelijk materiaal en de dartpijlen blijven gemakkelijk zitten in de dartborden die gemaakt zijn van kurk. Professionele dartborden zijn gemaakt van sisal, dat is tropisch vezel van goede kwaliteit. Het fijne aan een bord gemaakt van sisal is dat wanneer je het pijltje eruit haalt het gaatje langzaam weer een beetje dicht gaat. Zo voorkom je dat er bouncers komen. Het maakt in principe niet heel veel uit welk dartbord je koopt, het is ligt er namelijk aan hoeveel geld je wilt besteden aan een dartbord.

Geschuurd sisal oppervlak

Het is handig om je dartbord te laten schuren. Verstandig is om dit in meerdere richtingen te doen, je dartbord gaat namelijk veel langer mee en het zorgt voor minder bouncers. Je speelvlak wordt veel fijner om op te gooien. Doordat je het hebt geschuurd gaan de vezels als het ware beter ‘genezen’ waardoor het veel langer meegaat.

Ophangbeugel

Het fijne aan een dartbord is de ophangbeugel. Het is erg handig zodat je je dartbord goed en stevig op kunt hangen. Het kan zijn dat de het dartbord iets verder naar voren komt te staan, dit is gemakkelijk op te lossen met rubberen plakkers die je aan de achterkant van je bord kunt plakken waardoor het bord weer recht en stil komt te hangen. Ook moet je opletten dat het dartbord op een bepaalde hoogte moet hangen namelijk op 1.73 meter.