Waar moet je opletten bij het kopen van een tennisracket

Wil jij beginnen met tennis, of speel jij al wat langer tennis en is jouw tennisracket aan vervanging toe? Maar weet je niet zo goed waar je op moet letten en wat belangrijk is bij het aanschaffen van een tennisracket? Hieronder lees je het allemaal.

Gewicht

Het gewicht van een tennisracket is erg belangrijk bij het kopen van een nieuw racket. Beginnende tennissers beginnen namelijk met een licht tennisracket. Dit omdat je met een licht racket je gemakkelijker de bal wegslaat. Voor de tennissers die al een langere tijd tennis beoefenen kiezen sneller voor een wat zwaarder tennisracket. Een zwaarder tennisracket biedt namelijk veel stabiliteit. 

Bladgrootte

Ook de bladgrootte is van groot belang als je een nieuw tennisracket moet. Een beginnende tennisser begint meestal met een oversized blad. Dit omdat dit blad meer power en kracht biedt. De midsize tennisracket biedt een betere controle en precisie, dit racket is perfect voor de al wat gevorderde tennissers. Daarnaast is er ook de midplus bladgrootte. De midplus zit tussen de midsize en oversize in. Het wordt aangeraden om dit racket te gebruiken als je last hebt van een tenniselleboog.

Gripmaat

De gripmaat van een tennisracket is ook erg belangrijk. Ga hiervoor langs je dichtstbijzijnde sportwinkel. Het is van groot belang dat je een racket hebt met de juiste gripmaat. Dit kan anders gevolgen hebben voor het spel. Daarnaast is het niet comfortabel voor de tennisser.

Lengte

Ook is de lengte van je tennisracket erg belangrijk. De meeste volwassenen hebben een racket van 68,5 centimeter. Dit is het gemiddelde, maar dit kan voor iedereen anders zijn. Je kunt gemakkelijk je racket meten. Dit doe je door rechtop te staan en het racket gestrekt met je arm tegen je lijf te zetten. Zodra je racket net langs de enkels komt, maar de grond niet raakt, heb je de juiste maat in handen.

nisraac