Vergeet deze dingen niet als je gaat kamperen

Slapen in een tent, vrij in de natuur, allerlei geluiden om je heen. Dat is het gevoel van kamperen in het binnen- of buitenland. Maar vergeet deze dingen absoluut niet als je gaat kamperen.

Overnachtingsspullen

Dit is natuurlijk het belangrijkste om mee te nemen als je er ‘s avonds lekker warm en droog bij wilt liggen. Vergeet daarom geen tent, slaapzak, kussen, matras en grondzeil. Ook als je in een warm land gaat kamperen, kan dit allemaal niet ontbreken.

Thermokleding

Wanneer je naar een koud land gaat of een land met wisselvallige temperaturen is het handig om thermokleding mee te nemen. Dit is handig voor overdag maar ook voor de nacht, want dan is de temperatuur altijd lager dan overdag.

Extra batterijen

Wanneer je echt in de natuur gaat overnachten, heb je natuurlijk geen elektriciteit. Zorg daarom dat je extra batterijen meeneemt voor je apparaten die zonder stroom kunnen. Neem ook zaklampen mee op batterij of met een dynamo. 

Kant en klaar eten

Voor als je niet de mogelijkheid hebt om te koken, is het handig om kant en klaar eten mee te nemen. Er is namelijk altijd wel hout in je omgeving te vinden om vuur mee te maken zodat je je eten warm kan maken. Ook handig om eten mee te nemen wat je zo kan eten; denk aan crackers, snacks, fruit en drinken.

Een kluisje en hangslotje

Voor als je je tent laat staan en de stad/natuur wilt ontdekken, is het handig om een hangslotje aan de ritsen van je tent te doen zodat niemand naar binnen kan. En wil je niet al je persoonlijke spullen meenemen tijdens de wandeltocht? Neem dan een klein kluisje mee, stop hier je persoonlijke spullen in en verstop deze in je tent.