Dit zijn 3 bijzondere watersporten

Hoe lekker is het om op warme zomerdagen heerlijk af te koelen in het water? Wil je nou sporten en genieten van het weer? Dan kan dat want er zijn ontzettend veel verschillende watersporten. Zo heb je natuurlijk waterpolo, wedstrijdzwemmen en nog veel meer bekende sporten. Maar er zijn ook ontzettend veel bijzondere watersporten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Daarom vind je hieronder een top 3 met bijzondere watersporten.

Kanopolo

De naam kanopolo zegt het eigenlijk al. Je speelt namelijk waterpolo in een kano. Bij waterpolo drijft het doel in het water maar bij kanopolo hangt deze in de lucht. Zoals bijna alle balsporten heb je een veld met twee kanten. Het veld is 35 meter lang en 23 meter breed. De kanoërs gaan razendsnel naar andermans doel om een goal te maken. Uiteraard is het doel om zoveel mogelijk punten te halen. De bal wordt geraakt met een rekje en voor de veiligheid draagt iedereen een helm en zwemvest. Naast dat de sport perfect is voor op een warme zomerdag, kan de sport ook binnen beoefent worden. De sport is in Nederland niet heel erg bekend maar toch werd Nederland in 2004 kampioen.

Onderwaterhockey

Het klinkt misschien een beetje raar maar onderwaterhockey is eigenlijk gewoon letterlijk hockey maar dan onderwater. Uiteraard kan je niet rennen of lopen onderwater dus zwemmend zwem je heen en weer met een soort onderwater stick. Deze stick is veel korter dan een normale hockeystick. Het team bestaat uit zes spelers en het is uiteraard de bedoeling om zoveel mogelijk punten. 

Openwaterzwemmen

Openwaterzwemmen is een wat bekendere sport in Nederland. zo worden er per jaar meerder wedstrijden georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Bij openwaterzwemmen zwem je een bepaalde afstand in een bepaalde tijd. zo heb je marathonzwemmen, dit is een zwemtocht van wel 10 kilometer.