Snorkelmaskers met camera: waarom je een foto moet maken tijdens jouw onderwateravontuur

snorkelmasker met camera

Natuurlijk is het leuk om jouw onderwateravontuur vast te leggen op foto. Dit zijn onvergetelijke momenten en die wil je voor altijd bewaren. Je kunt tijdens het snorkelen natuurlijk een onderwatercamera meenemen, maar je hebt ook snorkelmaskers met een camera of een snorkelmasker waar je een camera op kunt bevestigen. Waarom je ook zo’n snorkelmasker zou moeten aanschaffen, vertellen we je hieronder.

Wat is een snorkelmasker met camera?

Een snorkelmasker is een ander soort snorkel dan dat je misschien voor ogen hebt. Een snorkelmasker is namelijk één geheel. Het is een masker dat je over je gezicht trekt, met een pijpje aan de bovenkant dat ervoor zorgt dat je kunt ademen. Het voordeel van een snorkelmasker is dat je gewoon door je neus én mond kunt ademen, terwijl je aan het wateroppervlak drijft. 

En nog een leuk voordeel van een snorkelmasker: er zijn snorkelmaskers verkrijgbaar met een camera, maar je hebt ook snorkelmaskers met een camerabevestiging zodat jij een camera bovenop je masker kunt klikken. Je hebt zelfs speciale bevestigingen die je kunt aanschaffen, die je aan jouw masker kunt bevestigen.

snorkelmasker met camera

Eindeloos momenten vastleggen

Met een snorkelmasker met camera kun je dus eindeloos momenten vastleggen van wat je onder water tegenkomt. Zo kun je deze momenten altijd later nog terugkijken en nog helemaal weer genieten van het moment. Bovendien is het fijne van een snorkelmasker met camera dat je geen camera in je hand hoeft vast te houden, zodat je gewoon met beide handen kunt zwemmen. Dat betekent dat je zonder enige moeite kunt filmen of foto’s kunt maken.

Tips hoe je beste foto’s onder water kunt maken

Stel je voor: je gaat snorkelen in de Rode Zee of in The Great Barrier Reef. De onderwaterwereld is hier prachtig, en daar wil je later natuurlijk ook nog van kunnen genieten. Hoe je de beste onderwaterfoto’s kunt maken, zetten we hieronder voor je op een rij in een aantal tips.

1. Beweeg langzaam

Onder water is het vaak donkerder; je hebt immers niet te maken met fel licht. Om een scherpe foto te krijgen, is het belangrijk om langzaam te bewegen. Zo voorkom je dat ook jouw foto bewogen wordt. 

2. Maak foto’s aan het wateroppervlak

Het is belangrijk om gewoon aan het wateroppervlak te blijven drijven. Op dat punt kun je de mooiste foto’s maken; want hoe dieper je gaat, hoe minder daglicht je hebt en hoe donkerder de foto wordt. 

3. Gebruik de flits op je camera

Om meer kleur in jouw foto te krijgen, is het een tip om foto’s te maken met de flitser. Wel is het goed om te benoemen dat dit vaak een goed effect heeft als je een onderwerp van dichtbij wil fotograferen. Het is leuk om hiermee een beetje te spelen, zodat je het mooiste effect kunt krijgen.

Veelgestelde vragen

Welke camera kun je op een snorkelmasker bevestigen?

Vaak kun je een klein cameraatje op het snorkelmasker bevestigen. Vaak gaat dit om een actioncamera die waterdicht zijn.

Kun je met een snorkelmasker onder water?

Het is gevaarlijk om met een snorkelmasker onder water te gaan. Doe dit dus liever niet.

Hoe duur is gemiddeld een onderwatercamera?

De prijzen van een onderwatercamera variëren sterk. Zo is de ene camera 30 euro, terwijl de andere 300 euro is. Kijk daarom ook zeker naar de reviews en specificaties van de camera’s.