De beste plekken om te snorkelen met je snorkelmasker

beste snorkelmasker

Zet je snorkelmasker op en je bent klaar om de onderwaterwereld te ontdekken. Het verschilt echter wel per bestemming hoe veel je daadwerkelijk van de onderwaterwereld kunt zien. Gelukkig zijn er wel talloze plekken op deze aardbol te vinden waar je kunt genieten van een kleurrijk onderwaterspektakel. We sommen ze voor je op.

1. Egypte, Rode Zee

Op maar een kleine zes uurtjes vliegen ben je al in Egypte. Egypte staat natuurlijk bekend om de piramides, maar ook om de prachtige onderwaterwereld. Welke badplaats je ook opzoekt, Marsa Alam, Sharm el Sheikh of Hurghada: op al deze plekken is de onderwaterwereld adembenemend. Wandel gewoon vanaf het strand het water in en voor je het weet begeef je je bij een koraalrif. Zet je snorkelmasker op en geniet van het koraal, de clownvisjes en de Picasso-doktersvissen die om je heen zwemmen.

2. Australië, Great Barrier Reef

Iets verder van huis is hét snorkelparadijs op aarde te vinden, en dat is The Great Barrier Reef in Australië. Het is het grootste koraalrif ter wereld en je gaat hier gegarandeerd je ogen uitkijken wanneer je hier gaat snorkelen. Zo bestaat het rif uit wel duizenden soorte dieren. Je kunt The Great Barrier Reef op meerdere manieren bewonderen. Je kunt natuurlijk gaan snorkelen, maar je kunt ook zelfs met een helikopter het rif bekijken.

beste snorkelmasker

3. Bonaire

Van de ABC-eilanden staat Bonaire bekend om zijn mooie snorkelgebieden. Je kunt op Bonaire namelijk fantastisch snorkelen, helemaal als je richting het zuiden van het eiland gaat. Hier staat weinig wind én je hebt er veel stranden te vinden. In het noorden moet je niet zijn voor je snorkelervaring, aangezien je daar veel rotswanden hebt. Ook kun je het mini-eilandje Klein Bonaire bezoeken om daar te gaan snorkelen. Bovendien kun je hier genieten van het prachtige bounty-eiland gevoel: denk maar aan witte stranden en azuurblauw water. 

4. Thailand

In Thailand heb je meerdere plekken en eilanden waar je al het moois van de onderwaterwereld kunt beleven. Denk aan plekken als Koh Phi Phi, Koh Samui en Koh Tao. Het leven hier is prachtig en je kunt meerdere dieren spotten. Denk maar aan schildpadden, roggen en kleurrijke vissen. Wanneer je in Thailand bent, moet je zeker een keer gaan snorkelen!

5. Mexico

Ook in Mexico kun je je snorkelmasker weer tevoorschijn halen, want de onderwaterwereld is ook hier weer prachtig te noemen. Je kunt in de wateren rondom Mexico zelfs haaien spotten! De mooiste plekken om te snorkelen in Mexico zijn Riviera Maya en Playa del Carmen. Bovendien is ook Cancún een plaats in Mexico waar je je ogen kunt uitkijken onder water. Naast dat je hier koraalriffen kunt zien, kun je hier zelfs een onderwatermuseum bezoeken. Onder water vind je hier namelijk allerlei beelden, van bijvoorbeeld een auto en van personen.

Eerste keer snorkelen met je snorkelmasker? Hier wat tips

Ga je binnenkort op vakantie, neem je je snorkelmasker mee en ga je voor de eerste keer van je leven snorkelen? Dat is spannend, maar tegelijkertijd een superleuke ervaring. Je moet namelijk wel het snorkelen een beetje onder de knie krijgen voordat je het als leuk kunt ervaren. Gelukkig is het snorkelen met een snorkelmasker vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je eerst gaat oefenen met ademen. Bovendien is het belangrijk om niet onder water te gaan met je snorkel. En daarnaast is het goed om te benoemen dat je onderwater niets mag aanraken.

Veelgestelde vragen

Wat is een snorkelmasker?

Een snorkelmasker is een masker met daarboven een tuitje, zodat je gewoon door je neus en mond kunt ademen. 

Hoe voorkom ik dat mijn snorkelmasker beslaat?

Je kunt heel eenvoudig voorkomen dat jouw snorkelmasker beslaat. Je hoeft simpelweg te spugen in het masker. Dit smeer je uit en je bent klaar om te snorkelen, zonder last te hebben van een beslaan snorkelmasker.

Wat zijn mooie snorkelplekken in Europa?

De mooiste snorkelplekken van Europa kun je onder andere vinden in Malta, Griekenland, Kroatië en Tenerife.