Beginnen met schaatsen: tips en trucjes

Schaatsen is een bekende sport die al veel generaties door Nederlanders gespeeld wordt. Schaatsen begint echter nu steeds lastiger te worden aangezien er niet zoveel natuurijs meer te vinden is. Toch zijn er nog genoeg mensen die blijven schaatsen in mooie hallen. Hieronder lees je een paar tips en trucjes die je kunnen helpen om te beginnen met schaatsen.

1. Goede mindset

Allereerst is het goed om de juiste mindset te hebben voordat je begint met schaatsen. Je moet namelijk niet denken dat het te makkelijk is of juist te moeilijk. Je moet er eigenlijk voor zorgen dat je zonder verwachtingen de schaatsbaan opgaat. Wanneer je direct gaat denken dat het moeilijk is, dan wordt het ook een stuk lastiger. Ook als je denkt het allemaal te kunnen is het verstandig om zonder verwachtingen het ijs op te gaan. Dit omdat je anders teleurstellingen krijgt en dat is niet de bedoeling van schaatsen.

2. Schaatsen kiezen

Je kent het misschien wel, je moet schaatsen kiezen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Schaatsen kiezen is belangrijk, je wilt namelijk lekker kunnen schaatsen en daarom is het verstandig om allereerst de goede maat te kiezen. Wanneer je gaat schaatsen kan het zijn dat je last krijgt van je voeten. Kies daarom als eerste de juiste maat. Verder moet je ook weten op welke schaatsen je het beste kan schaatsen. Noren zijn gemaakt om langere slagen mee te maken, ook is dit een schaats waar je gemakkelijk op kunt staan. Toch zijn noren voor de mensen die al iets vaker op schaatsen hebben gestaan. 

Daarnaast heb je ook nog ijshockey schaatsen. Met deze schaatsen maak je relatief kortere slagen. Hockeyschaatsen zijn makkelijke schaatsen om te beginnen met schaatsen. Mocht je dus totaal geen ervaring hebben met schaatsen, dan zijn de hockeyschaatsen echt iets voor jou.

3. Schaatsen maar!

Als laatste is het tijd om te beginnen met schaatsen. Wanneer je echt goed wilt worden in schaatsen, dan is het verstandig om een trainer in te schakelen die je kan helpen. Voor de rest is het met schaatsen belangrijk dat je de juiste slagen maakt en dus de juiste techniek gebruikt. Als je dat allemaal goed onder de knie hebt, ga je als een speer de ijsbaan over. Ook als je geen ijsbaan in de buurt hebt kun je leren schaatsen. Skeeleren is een sport die erg veel op schaatsen lijkt. Zo kun je in de zomer en in de winter oefenen op je techniek en je snelheid.