Waarom moet je je dag beginnen met sporten?

Wanneer je lekker in je vel zit en je hebt helemaal zin om het sporten op te pakken, dan is het fijn om je dag te beginnen met het sporten. Hieronder lees je waarom het zo belangrijk is om in de ochtend te beginnen met sporten.

Verbranding van vet

Allereerst heb je in de ochtend meer kans om veel vet te verbranden. Dit komt omdat je een lange slaap hebt gehad en de boel in je lijf wordt wakker geschud doordat je in de ochtend aan het sporten bent. Verder kan je lichaam in de ochtend ook beter vet losmaken. Je hebt in de ochtend dus meer kans om vet te verbranden. Het is natuurlijk niet dat je vet moet verbranden. Toch kan dit voor jezelf wel een prettig gevoel geven wanneer je meer vet verbrand. Een verschil met de avond is, dat je al veel gegeten hebt door de dag heen, je bent al langer wakker dus je lichaam is al vet aan het verbranden door de dag heen. Het geluk in de ochtend is dat alles nog los moet komen waardoor het allemaal een stuk sneller verloopt.

Mentale gezondheid

Naast dat je veel vet verbrand in de ochtend, is in de ochtend sporten ook enorm voordelig voor je mentale gezondheid. Wanneer je in de ochtend aan het bewegen bent, lijkt de hele dag vliegensvlug te gaan waardoor je dag dus ook beter door komt. Verder heeft ook invloed op je energie. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk een bepaald stofje genaamd endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je een stuk lekkerder in je vel gaat zitten en dat je je goed voelt. Als je dus in de ochtend aan het sporten bent, krijg je een goed gevoel door de hele dag heen. Je voelt je dus een stuk beter door de gehele dag heen en je krijgt een stuk betere energie.

Discipline

Doordat je in de ochtend lekker aan het sporten bent krijg je een stuk meer discipline. Dit komt omdat je aan het volhouden bent om voor je werk of voor school te sporten. Je krijgt een bult motivatie en je hebt meer zin om te gaan bewegen. Daardoor voel je je dus ook weer een stuk beter en kun je de dag dus beter doorkomen. Met meer motivatie kom je sneller in de sportschool en kun je binnen no time je doelen bereiken.