De verschillende vormen padelrackets

Wanneer je gaat beginnen met de sport padel, dan heb je verschillende benodigdheden. Zo heb je goede schoenen nodig, de juiste sportkleding en natuurlijk het juiste racket om de sport te beoefenen. Er zijn verschillende soorten padelrackets. Hieronder lees je precies welke padelracket bij jou past en welke soorten er allemaal zijn waaruit je kunt kiezen. 

Ronde padelracket

Allereerst heb je een ronde padelracket. Deze racket is heel erg geschikt voor wanneer je net gaat beginnen met de sport padel. Deze racket is beste padelracket voor beginners aangezien de grootte van de sweet spot ideaal is voor een beginner. Een sweet spot is namelijk de plek op de racket voor de perfecte slag. Bij een ronde padelracket is de sweet spot dus groter dan op de rest van de rackets. Op die manier heb je dus een grotere kans op de sweet spot te raken op de juiste manier.

Traan padelracket

Als tweede heb je een padelracket in de vorm van een druppel oftewel een traan, vandaar de naam. Deze padelracket is bedoeld voor de speler die al wat beter is in padel. Ook kan deze racket gebruikt worden tijdens wedstrijden of toernooien in de sport. Verder heeft de racket een wat kleinere sweet spot ten opzichte van een ronde padelracket. Voor de rest zit er ook nog wat verschil in de balans. De balans van de traan padelracket zit namelijk verder bovenin de racket waardoor je met een stuk meer kracht de bal kan raken. Op die manier wordt het spel een stuk sneller en word je steeds beter in deze intensieve sport.

Diamantvormige padelracket

Als laatste heb je de diamantvormige padelracket. Deze racket heeft een vorm van een diamant en is de laatste in het rijtje. De racket is voornamelijk bedoeld voor de mensen die enorm goed padel kunnen spelen. De racket zorgt namelijk voor veel meer kracht dan bij de andere twee rackets. Dit komt door de kleine sweet spot op de racket. Je kunt veel kracht halen uit een kleine sweet spot. Een klein nadeel aan de racket is dat hij minder soepel is. Maar voor de ervaren padelspelers is dat natuurlijk geen probleem en kun je gerust spelen met een diamantvormige padelracket.