De Grand Slams, wat is dat?

Over de hele wereld worden toernooien georganiseerd voor belangrijke tennissers. Zo heb je ook de Grand Slams. Dit zijn vier grote toernooien die gehouden worden binnen een jaar. De toernooien die zichzelf een Grand Slam noemen zijn het Wimbledon-toernooi, de Australian Open, Roland Garros en de US Open. Hieronder lees je alles over de Grand Slams-toernooien.

De Australian Open

Elk jaar begint het tennisseizoen bij de Australian Open. De Australian Open wordt gespeeld in de grote stad Melbourne. Veel tennissers komen samen in Australië om de sport te beoefenen. Het toernooi is namelijk voor mannen en vrouwen, maar ook jongeren komen aan bod en ook spelen tennissers in een rolstoel mee. Zo heb je bij de Australian Open superveel verschillende spelers en is het dus mooi om samen de sport te beoefenen.

Roland Garros

Dit jaarlijkse toernooi dat gehouden wordt in Parijs is de volgende op de kalender van de Grand Slams-toernooien. Het toernooi wordt elk jaar georganiseerd door de Franse tennisbond. Verder staat het toernooi open voor iedereen, van mannen tot vrouwen, van jongeren tot mensen in een rolstoel. Iedereen kan samen tennis spelen op dit grote toernooi.

Wimbledon

Wimbledon is misschien wel het bekendste tennistoernooi aller tijden. Dit oudste tennistoernooi dat gehouden wordt in Engeland is fantastisch voor tennisfans. Wimbledon is het hoofdtoernooi van de Grand Slams en er doen dus ook mega veel tennissers mee. Zo kent het toernooi 128 enkelspelers en in totaal 128 koppels mee voor het dubbelspel. Tot slot doen er ook nog 48 mannen en vrouwen koppels mee, wie o wie wint er dit jaar bij Wimbledon?

US Open

Als laatste toernooi van de Grand Slams hebben we de US Open die jaarlijks in Amerika wordt gehouden. Dit toernooi is afkomstig van twee andere toernooien. Eerst waren namelijk de mannen en vrouwen gescheiden in twee verschillende toernooien. Nu kun je gezamenlijk genieten van de sport van mannen en vrouwen.