Wat heb je nodig voordat je gaat buitenduiken?

Als je een keertje lekker wilt gaan buitenduiken heb je natuurlijk verschillende benodigdheden nodig voordat je het water in springt. Zonder voorbereiding duiken is niet de bedoeling en ook nog eens heel gevaarlijk. Hieronder lees je alles wat je nodig hebt voordat je gaat duiken.

Duikkleding

Het is erg belangrijk om een goede uitrusting te hebben voordat je gaat duiken. Een duikuitrusting bestaat uit een duikpak, duiklaarzen, snorkel, vinnen, duikbril en duikhandschoenen. Het is belangrijk om altijd een duikpak aan te hebben om je lichaam te beschermen, ongeacht de temperatuur van het water. Verder is het belangrijk om je duikuitrusting in de goede maat te kopen, het is namelijk vervelend om je duikbril tijdens het duiken te verliezen. Ook een zuurstoffles is niet te missen bij je duikuitrusting.

Duikinstrumenten

Naast een goede duikuitrusting is het ook verstandig om apparatuur mee te nemen tijdens het duiken. Je kunt namelijk door middel van een dieptemeter zien hoe diep je in de zee bent gedoken. Verder is het ook belangrijk om een kompas te hebben, zo kun je niet verdwalen en weet je altijd de weg weer terug. Ook een duikhorloge is een musthave voor in het diepe water. Met deze instrumenten kun je veilig en leuk blijven duiken. 

Ervaring

Zonder ervaring kom je natuurlijk nergens. Wel is het belangrijk om eerst ervaring op te doen voordat je alleen gaat duiken. Denk hierbij dus aan duikles of duiken met een instructeur. Hij kan je precies vertellen wat je moet doen om veilig te blijven duiken. Ook is het verstandig om je goed in te lezen over de plek waar je gaat duiken. Zo ben je nog beter voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan. Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te genieten van deze mooie ervaring.