Dit is waarom dansen ideaal is voor je fysieke- en mentale gezondheid

Dit is waarom dansen ideaal is voor je fysieke en mentale gezondheid!

Hou jij ontzettend van dansen, of wil jij beginnen met dansen? Dan denk je misschien dat dansen alleen voor de lol is, maar niets is minder waar. Dansen is namelijk ontzettend goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Er zitten namelijk veel verschillende voordelen aan dansen. Ben jij hier nou benieuwd naar? Hieronder bespreken wij de voordelen van dansen!

Perfecte workout

Zodra je begint met dansen dan beweeg je natuurlijk erg veel. Op deze manier is het daarom de ideale workout. Zodra je begint met fitness dan focus je je op drie verschillende punten, namelijk: kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Maar wist je wel dat je je hier ook tijdens dansen op richt? Dit is de grootste reden waarom dansen de perfecte workout is. Heb je nou helemaal niks met fitness, maar wil je wel getrainde billen en benen en gespierde buik- en rugspieren en daarnaast je armen meepakken? Dan is dansen de ideale sport voor jou! Daarnaast, laten we nou even heel eerlijk zijn, iedereen vindt dansen toch heerlijk (ook al is het onder de douche)?

Dansen en het brein

Naast dat dansen perfect is als sport, heeft dansen nog meer voordelen. Het zit namelijk zo, zodra jij veel danst zorgt dit ervoor dat het proces van ouder worden vertraagd wordt. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Daarnaast kun je merken dat als je veel danst dat je meer balans en geheugen hebt. Dansen heeft dus behoorlijk veel invloed op je brein. 

Je wordt gelukkig van dansen!

Naast dat dansen veel invloed heeft op de werking van je brein en het de perfecte workout is, maakt dansen je ook nog eens gelukkig! Zet een lekker muziekje op en begin met bewegen, je zal meteen merken dat je je blijer begint te voelen. Dansen zorgt er namelijk voor dat je beter in je vel gaat zitten. Voel je je dus een beetje somber, zet een heerlijk muziekje op en begin met dansen. Je zal al snel merken dat je je beter begint te voelen. Daarnaast komt het stofje endorfine vrij, dit is het gelukshormoon. Het is zelfs bewezen dat als je minimaal één keer in de week danst dat je een gelukkiger en evenwichtiger leven hebt dan iemand die dit niet doet. Daarnaast heb je minder kans op depressie en angst en boost je je creativiteit. 

Veelgestelde vragen

Is dansen goed voor je conditie?

Ja, dansen heeft een positief effect op je conditie en uithoudingsvermogen.

Is dansen een sport?

Ja, dansen is in 1997 erkend als sport

Kun je afvallen van dansen?

Ja, zodra je veel danst en een goed voedingspatroon aanneemt, kun je zeker afvallen.